Atkreipę dėmesi, kad mūsų tinklaraštis kol kas neturi jokio patiekalo iš Afrikos, nusprendėme padaryti išvadas ir šiandien siūlome skaitytojams nukeliauti į Maroką. Šios marokietiškos salotos atskleidžia Maroko virtuvės grožį, sujungdamos vaisius, daržoves ir žuvį su tipiniais šalies skoniais.
Gardus, sveikas ir gaivus patiekalas. Puikiai tiks į iškylą ar į darbą.
- 2 apelsinų
- 6 datulių
- šiek tiek šviežios mėtos
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 150 g kuskuso
- 1 saujos šparaginių pupelių
- 1 saujos špinatų
- 200-300 g žuvies file (mes naudoame jūros lydeka)
- 1-2 šaukštelių marokietiškų prieskonių (sumaišykite maltą kalendrą, kuminą, papriką, čili pipirus ir česnako granules)
- šiek tiek druskos ir pipirų
Suberiame į indą kuskusą ir užpilame 150ml verdančio vandens, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir šiek tiek druskos. Indą uždengiame ir paliekame 5-10 minučių.
Į atskirą indą suberiame kūbeliais pjaustytą vieną su puse apelsino ir smulkintas dalutes. Kartu dedame cinamoną, šlakelį alyvuogių aliejaus, smulkiai pjaustytą mėtą ir paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
Po to puode išverdame šparagines pupeles (apie 5 minutes). Likus virti 1-2 minutes į tą patį puodą suverčiame nuplautus špinatus ir leidžiame jiems lengvai apvirti.
Tuomet staigiai nupilame vandenį ir šparagines pupeles kartu su špinatais pakišame po šaltu vandeniu, kad staigiai atvėstų ir toliau nebevirtų.
Į atvėsusį kuskusą įspaudžiame likusio pusės apelsino sultis, sudedame išvirusius šparagus, špinatus, dedame šiek tiek druskos, pipirų ir gerai išmaišome.
Galiausiai pasiruošiame žuvį: žuvies file apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame šiek tiek druskos, pipirų ir marokietiškų prieskonių mišinio. Žuvį kepame po 3 minutes iš kiekvienos pusės vidutinės kaitros keptuvėje.
Marokietiškos salotos patiekiamos taip: lekštėje išberiame kuskusą su daržovėmis, ant viršaus verčiame marinuotus apelsinus su datulėmis, o salotas karunuojame kepta žuvies file.
Mėgstančius pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų iš kitų skaitytojų:
https://www.facebook.com/groups/virtuvespatarimai/
omentaras
.