Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
marokietiskos salotos
  • Marokietiški patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Marokietiškos salotos su žuvimi ir apelsinais

  • 2017-02-27
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0

marokietiskos salotos

Atkreipę dėmesi, kad mūsų tinklaraštis kol kas neturi jokio patiekalo iš Afrikos, nusprendėme padaryti išvadas ir šiandien siūlome skaitytojams nukeliauti į Maroką. Šios marokietiškos salotos atskleidžia Maroko virtuvės grožį, sujungdamos vaisius, daržoves ir žuvį su tipiniais šalies skoniais.

marokietiskos salotos
Spausdinti
MAROKIETIŠKOS SALOTOS SU ŽUVIMI IR APELSINAIS
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
15 mins
Ant stalo per
25 mins
 

Gardus, sveikas ir gaivus patiekalas. Puikiai tiks į iškylą ar į darbą.

Pamaitins: 2
Energinė vertė: 400 kcal
Ingredientai
  • 2 apelsinų
  • 6 datulių
  • šiek tiek šviežios mėtos
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 150 g kuskuso
  • 1 saujos šparaginių pupelių
  • 1 saujos špinatų
  • 200-300 g žuvies file (mes naudoame jūros lydeka)
  • 1-2 šaukštelių marokietiškų prieskonių (sumaišykite maltą kalendrą, kuminą, papriką, čili pipirus ir česnako granules)
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Suberiame į indą kuskusą ir užpilame 150ml verdančio vandens, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir šiek tiek druskos. Indą uždengiame ir paliekame 5-10 minučių. 

  2. Į atskirą indą suberiame kūbeliais pjaustytą vieną su puse apelsino ir smulkintas dalutes. Kartu dedame cinamoną, šlakelį alyvuogių aliejaus, smulkiai pjaustytą mėtą ir paliekame šiek tiek pasimarinuoti. 

  3. Po to puode išverdame šparagines pupeles (apie 5 minutes). Likus virti 1-2 minutes į tą patį puodą suverčiame nuplautus špinatus ir leidžiame jiems lengvai apvirti. 

  4. Tuomet staigiai nupilame vandenį ir šparagines pupeles kartu su špinatais pakišame po šaltu vandeniu, kad staigiai atvėstų ir toliau nebevirtų.

  5. Į atvėsusį kuskusą įspaudžiame likusio pusės apelsino sultis, sudedame išvirusius šparagus, špinatus, dedame šiek tiek druskos, pipirų ir gerai išmaišome.

  6. Galiausiai pasiruošiame žuvį: žuvies file apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame šiek tiek druskos, pipirų ir marokietiškų prieskonių mišinio. Žuvį kepame po 3 minutes iš kiekvienos pusės vidutinės kaitros keptuvėje.

  7. Marokietiškos salotos patiekiamos taip: lekštėje išberiame kuskusą su daržovėmis, ant viršaus verčiame marinuotus apelsinus su datulėmis, o salotas karunuojame kepta žuvies file.

Mėgstančius pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų iš kitų skaitytojų:

https://www.facebook.com/groups/virtuvespatarimai/

 

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • žuvis
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentaras
  1. Marius parašė:
    2017-04-27 19:51

    .

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.