Šiuo meksikietišku nachos (tariasi načos) receptu norėjome pasidalinti jau senokai, tačiau vis nepavykdavo, kadangi nesugebėdavome nufotografuoti šio patiekalo, nes greitai jį suvalgydavome ir nebelikdavo, ką fotografuoti. Taigi, pagliau galime su džiaugsmu pasidalinti su jumis receptu, ir patikėkite, jis ypač lengvas ir tikrai puikus. Mums jis patinka, kadangi gamindami galime sunaudoti šaldytuve užsilikusius pomidorus, konservuotas pupeles, bepradedantį džiūti sūrį. Iš esmės šis patiekalas mūsų namuose gali būti patiekiamas tiek svečiams, tiek kaip lengvas užkandis po maisto, bet kartais ir kaip ir pagrindinis patiekalas. Žinoma, kukurūzų traškučiai, nors ir gaminami iš sveikų kukurūzų miltų, nėra pats sveikiausias variantas, tačiau juk visur svarbiausia saikas ir balansas. Todėl šį patiekalą gardiname ne tik sūriu, bet ir visu kalnu daržoviu. Kad šie nachos taptų dar pilnavertiškesni, juos papildome mėsos faršu. Pradžioje naudodavome jautienos, bet išbandę su kalakutiena nebesidairome atgal, kadangi ji gražiai ir lengvai apskrunda, ‘nepaleidžia vandens’ ir, galima sakyti, visiškai neturi riebalų. Taip pat kaip ir minėjome ankstesniuose įrašuose, kalakutieną renkamės dėl jos švelnaus skonio ir lengvumo. Jei tiksliau, būtent šiam patiekalui mes naudojame ypač liesą ‘Arvi kalakutai‘ kalakutų krūtinėlių mėsos faršą, kuris jokiu būdu neapsunkina nei gamybos proceso, nei skrandžio. Taigi, kol kas tiek apie pagrindinius ingredientus. Gamindami šį patiekalą leiskite pasireikšti savo fantazijai, o mes dalinamės savo mėgstamiausiu receptu.
Puikiausi meksikietiški nachos su visu kalnu daržovių ir kalakutiena.
- 200 g kukurūzų traškučių
- 200 g faršo (rekomenduojame šviežią kalakutų krūtinėlių mėsos faršą iš "Arvi kalakutai"i)
- 2 pomidorai
- 1 raudonas svogūnas
- 1/2 žalia paprika
- 1/2 skardinės juodų arba raudonų konservuotų pupelių
- keli šaukštai konservuotų jelapenų
- sauja šviežių ridikėlių
- keli svogūnų laiškai
- šiek tiek šviežios kalendros
- 4 šaukštai grietinės
- 100 g sūrio (rekomenduojame chedderį)
- keli šaukštai mėgstamo salsa padažo
- 1 šaukštas rūkytos paprikos
- 1 šaukštelis maltos kalendros
- 1 šaukštelis malto kumino
- 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 1 šaukštelis rudo cukraus
- šiek tiek druskos ir pipirų
- žiupsnelis maltos aitrios paprikos
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame kalakutieną ir gausiai apibarstome prieskonių mišiniu. Kepame 5-8 minutes, kol mėsa gražiai apskrunda.
Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi, beriame kukurūzų traškučius, ant viršaus beriame apkeptą kalakutieną, kūbeliais pjaustytus pomidorus, paprikas, svogūną, nusunktas konservuotas pupeles, konservuotus jelapenus. Jei ingredientų dar liko - darome antrą sluoksnį. Po to uždedame kelis šaukštus grietinės ir, apibarstę tarkuotu sūriu, dedame į 200 laipsnių orkaitę dešimčiai minučių.
Kuomet apskrunda, ištraukiame ir apibarstome smulkintais ridikėliais, svogūnų laiškais ir šviežia kalendra.
Patiekiame su mėgstamu salsa padažu.