
Naminį pomidorų padažą gaminau pirmą kartą ir paragavęs likau nustebęs. Atrodo, kad ingredientai vos keli, tačiau kaipmat užplūdo pomidoriška skonio banga. Nežinau ar čia dėl sviesto, kurį dėjau į šį padažą, ar dėl virimo, bet pomidorai jame atsiskleidė visu 110 procentų! Labai rekomenduoju valgyti su makaronais ir parmezano sūriu. Be to, šį padažą galima ir konservuoti ar šaldyti.

Pomidorų padažas, kuriame pomidorai atsiskleidžia visame gražume.
- 2 kg prinokusių pomidorų
- 150 g sviesto
- 2 svogūnai
- žiupsnelis druskos ir pipirų
Pirmiausia pasiruošiame pomidorus. Pomidorų galiukus šiek tiek įpjauname ir sumetame į puodą su verdančiu vandeniu. Verdame 1 minutę, tuomet juos perdedame į dubenį su šaltu vandeniu. Šiuo būdu labai lengvau nulupsime pomidorus.
Atvėsusius pomidorus nukošiame, nulupame, išpjauname kotelius ir stambiai supjaustome.
Sudedame į didelį puodą kartu su druska, sviestu ir smulkintais arba puselėmis perpjautais, nuluptais svogūnais (jei nesinori padaže turėti svogūnų – juos taip lengviau išimsime po virimo).
Puodą užverdame, sumažiname kaitrą iki žemesnės nei vidutinės ir verdame atidengus 50 minučių.
Išvirusį padažą paragaujame, pagardiname druska, pipirais. Taip pat, jei norisi, galime ištraukti nuvirtus svogūnus.
Padažą galima konservuoti ar šaldyti.