Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
omaras termidoras
  • Visi receptai

Omaras Termidoras – arba užkeptas omaras

  • 2019-12-17
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
omaras termidoras

Omaras termidoras – klasikinis, prancūziškas patiekalas, kuris XIX amžiaus pradžioje buvo tiekiamas tik pačiuose geriausiuose Prancūzijos restoranuose. Spėjama, kad šio patiekalo kilmė siekia Napoleono laikus, kuomet pats karvedys paragavęs šio skanumyno davė jam Termidoro pavadinimą (išvertus tai reiškė antrąjį vasaros mėnesį senajame Prancūzijos Respublikos kalendoriuje). Na istorijos manau užteks, nes plėstis su šiuo receptu yra tikrai kur!

Taigi, kaip gi čia nusprendžiau pasigaminti namuose omarą? Tiesiog aptikęs šios savaitės LIDL asortimente šaldytą omarą, nusprendžiau paskatinti nepabijoti naujovių ir pamokyti jus, ką su juo skanaus galima pasigaminti. Taip pat labai norėjau parengti tokį patiekalą, kuris tiktų artėjančioms šventėms. Ragaudamas supratau, kad pataikiau tiesiai į dešimtuką, nes patiekalo skonio nesugebu apibūdinti. Tai buvo kažkas naujo, visiškai netikėto ir dar niekada neragauto. Paragavus kaipmat užplūdo visa skonių jūra, kuri savo nuostabumu išmušė iš vėžių. Tai ypatingai sodraus skonio patiekalas, tokio sodraus, kad prie jo geriausias garnyras – salotų lapai su alyvuogių aliejumi arba skrudinta duona. Jokiu būdų nerekomenduoju čia bulvių ar kitų sunkių garnyrų. Tai patiekalas, kurį rekomenduoju valgyti vieną ir ilgai, ilgai juo mėgautis, o jei dar mėgstate jūros gėrybes, tai išvis – rojus!

omaras termidoras
omaras termidoras
Spausdinti
Omaras termidoras – arba užkeptas omaras
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
45 mins
Ant stalo per
50 mins
 

Karališko lygio patiekalo. Tikra palaima jūros gerybių mėgėjams!

Pamaitins: 1
Ingredientai
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 šalotas
  • 1 šaldytas omaras
  • 1 šaukštelis džiovinto ar šviežio peletrūno
  • 150 ml žuvies sultinio
  • 1 šaukštas miltų
  • 75 ml pieno
  • 2 šaukštai grietinėlės
  • labai nedidelis žiupsnelis malto muskato
  • 2 šaukštai brendžio ar konjako
  • 25 g tarkuoto parmezano
  • 1 šaukštas dižono garstyčių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Keptuvėje ištirpiname 1 šaukštą sviesto, beriame kubeliais pjaustytą šalotą, beriame 1/2 šaukštelio smulkinto peletrūno ir pakepiname 2-3 minutes. Tuomet supilame žuvies sultinį paverdame apie 10 min, kol sultinys nugaruoja ir lieka apie 1 šaukštą skysčio. 

  2. Atskirame puode pasigaminame bechamelio padažą. Ant vidutinės kaitros Ištirpiname 1/2 šaukšto sviesto. suberiame miltus ir maišydami šluotele miltus pakepiname 2 minutes. Supilame pieną ir verdame 6-8 min nuolat maišydami, kol padažas sutirštėja.

  3. Į bešamelio padažą supilame grietinėlę, dižono garstyčias, beriame šiek tiek druskos, pipirų, malto muskato. Taip pat į šį padažą per labai smulkų sietelį supilame nugarintą žuvies sultinį. Viską pakaitiname maišydami dar 5 min, kad sutirštėtų. 

  4. Omarus atvėsiname (geriausia – šaldytuve per naktį), o jei reikia greitai – po tekančio šalto vandens srove. 

  5. Nusukame omarų žnyples ir jų sąnarius. Per šias dalis trenkiame kelis kartus peilio bukąja puse, kad suskiltų ir iš jų vidaus iškrapštome mėsą. 

  6. Omarą paguldome ant pilvo ir aštriu peiliu perpjauname išilgai. Iš abiejų pusių iškrapštome žalios spalvos mėsą (tai omaro viduriai, kurie dažnai šiame patiekale valgomi, tačiau man jie nepatinka) ir išmetame arba panaudojame ateity virdami labai kvapnų sultinį.

  7. Iš abiejų atskirtų kiauto pusių iškrapštome visą mėsą, ją supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais.

  8. Į keptuvę dedame 1/2 šaukšto sviesto. Keptuvę statome ant aukštos kaitros, suberiame smulkintą omaro mėsą, supilame ant pjaustymo lentelės likusias sultis ir įberiame žiupsnelį smulkinto peletrūno. Pakepame 1 min, supilame brendį ir leidžiame jam nugaruoti 1-2 min.  

  9. Apkeptą mėsą suverčiame į bešamelio padažą ir viską išmaišome. Gauta mase įdarome omaro kiautus, ant viršaus pabarstome tarkuoto sūrio ir džiuvėsėlių. Pašauname į orkaitę grilio rėžime 5 min, arba kol sūris išsilydo.

  10. Patiekiame su salotų lapais, apšlakstytais alyvuogių aliejumi.

#reklama

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.