Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Visi receptai

Antis ir tobulai traškios, orkaitėje keptos bulvės

  • 2019-04-08
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Orkaitėje kepta antis visai nesitikint gali tapti savaitgalio tradicija. Paskutinius kelis savaitgalius gavosi taip, kad skubant ir neturint laiko žaisti su marinatais, kilo impulsas nusipirkti jau išmarinuotą ančiuką.

Kadangi patirties jau yra, ranka nesudrebėjo griebiant “Kitchen me” marinuotą ančiuką su obuolių įdaru. Puikus, kokybiškas marinatas, o tie gaivūs obuoliai viduje tikrai maloniai nustebino. Atrodė, kad bus tik keli jo gabalėliai, o ten jų visa gausybė. Valgant atrodė, kad obuolių įdaras niekada nesibaigs! Žinoma, pati antiena buvo labai skani ir iškepė dailiai rausvai. ” -O prie ko tos bulvės?” – jūs paklausite. Atsakau. Bulvės prie anties, nes jos buvo pačios tobuliausios ir traškiausios keptos bulvės, kurias yra tekę ragauti. Pagaminti jas šiek tiek užtruks, bet kadangi antis kepa apie dvi valandas, tai per ta laiką tikrai spėsite jas paruošti. Dar kartą pasikartosiu, nes neįsivaizduojate kokios jos skanios ir traškios!

keptos bulvės
keptos bulvės
orkaitėje keptas ančiukas
Spausdinti
Orkaitėje keptas ančiukas ir skaniausios keptos bulvės
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
2 hrs
Ant stalo per
2 hrs 15 mins
 

Patiekalas, kuris tikrai vertas jūsų laiko.

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 1 išmarinuotas ančiukas
  • 1 kg bulvių
  • 1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
  • 5 šaukštai anties taukų
  • 4 skiltelės česnako
  • 1-2 šakelės šviežio rozmarino
  • šiek tiek šviežių petražolių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir įdedame kepti ančiuką, kuris keps 2 valandas.

  2. Tuomet imame didelį puodą, užverdame jame vandenį, jį gausiai pasūdome ir suberiame kepimo miltelius. Kepimo milteliai čia labai svarbus ingredientas, kadangi juose esanti soda ištrauks iš bulvių drėgmę ir jos lengviau apskrus.

  3. Bulves nuskutame, sudedame į verdantį vandenį ir verdame 20 minučių.

  4. Kol bulvės verda, atskirame puode ištirpiname anties taukus, į juos suberiame smulkintą česnaką, rozmariną. Taip pat beriame šiek tiek maltų juodų pipirų ir kaitiname ant vidutinės kaitros, kol česnakas lengvai pageltonuoja (apie 5 minutes).

  5. Po to taukus perkošiame per tankų sietelį, kuris sugauna apkepusį česnaką ir rozmariną ir padedame juos į šalį. 

  6. Kuomet bulvės išverda, nukošiame jas ir palaikome kelias minutes puode, kad nugaruotų vanduo. Tada ant bulvių supilame nukoštus taukus (skrudinto česnako ir rozmarino trupinių, dar nededame, nes jie sudegs orkaitėje) ir apvoliojame juose bulves. 

  7. Bulvės suverčiame į kepimo skardą ir dedame į orkaitę. Patarimas – kepimo skardą su bulvėmis dėkite ant orkaitės dugno, o kuomet antis apskrus (apie 20-30 min) sukeiskite vietomis. 

  8. Bulvės keps apie 1 valandą, bet labai svarbu kas 15-20 minučių jas šiek tiek pavartyti. Kuomet gražiai apskrus, ant viršaus užbarstykite skrudinto česnako ir rozmarino trupinius, šiek tiek smulkintų petražolių, druskos ir pipirų. 

  9. Patiekite bulves su antiena. Beje, neskubėkite jos pjaustyti, leiskite ‘pailsėti’ bent 15-20 minučių, kad išliktų sultinga ir minkšta.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.