Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
panna cotta su vanile
  • Desertai
  • Itališki patiekalai
  • Visi receptai

Itališka Panna Cotta su vanile

  • 2019-12-03
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
panna cotta su vanile

Prisipažinsiu, Panna Cotta niekada nebuvo mano mėgstamas desertas. Sunku pasakyti kodėl, galbūt dėl šiek tiek keistos tekstūros, o gal to viso pieniškumo, nes neesu didelis pieno mėgėjas. Šį desertą buvau valgęs vos kelis kartus ir niekada nepajausdavau to kažkokio ‘wow’. Va taip ir gyvenau.

Šią savaitę LIDL‘o “Deluxe” asortimente atradau šviežią vanilės ankštį ir labai užsinorėjau ją kažkur panaudoti. Pirmas į galvą šovęs desertas – prancūziškas creme brulee, tačiau ją buvau valgęs prieš kelias dienas, tad nebeliko nieko kito, kaip tik gaminti tradicinę, vanilinę Panna Cotta. Šio itališko deserto gamyba netruko ilgai, nes prireikė vos kelių ingredientų. Pats gamybos procesas taip pat labai paprastas. Žinoma, desertas pavyko iš pirmo karto ir, (surprise, surprise) būtent šis man tikrai labai patiko. Galimai tai buvo tiesiog įsitikinimas, kad ši Panna Cotta bus pati skaniausia pasaulyje, nes juk pats ją gaminu, arba tai galėjo būti tiesiog dėl labai kokybiškos šviežios vanilės ankšties. Na vienas iš dviejų. Pabandykite ir nuspręskite jūs – man labai įdomu išgirsti iš jūsų, kaip ten yra.

Beje, dar noriu tarti kelis žodžius apie vanilę. Vanilės ankštis ir jose esančios kvapnios sėklytės – tam tikros rūšies orchidėjų vaisius. Įdomu, kad natūraliai šių orchidėjų žiedlapiai būną užsivėrę, o prasiveria tik vieną kartą per metus vienai dienai. Būtent per šį laiko tarpą žiedas turi būti apdulkintas rankiniu būdu (pernešamos žiedadulkės), kad užsimegztų vanilės ankštis. Na užteks šiam kartui biologijos, bet kaip jau supratote, vanilės auginimas rimtas procesas. Ir patikėkite, paragavus šviežios, kitą kartą nebesinorės žiūrėti į vanilinį cukrų ar vanilės esenciją, nes kvapas tikrai įspūdingas.

panna cotta su vanile
panna cotta su vanile
Spausdinti
Itališka Panna Cotta su vanile
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
3 hrs
Ant stalo per
3 hrs 5 mins
 

Tobulas itališkas desertas su šviežia vanile.

Ingredientai
  • 200 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • 110 ml pieno (3,5 proc. riebumo)
  • 1/2 šviežios vanilės ankšties
  • 40 g cukraus
  • 4 g želatinos
  • šiek tiek šviežių uogų ar uogienės
Gamybos eiga
  1. Į puodą supilame pieną ir ir grietinėlę. 

  2. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir peilio bukąja puse išskobiame vanilės sėklas iš pusės ankšties. Ankštį be sėklų metame į puodą su pienu ir grietinėle, o likusią pusę pasidedame sekantiems gaminimams.

  3. Vanilės sėklas sumaišome su cukrumi ir druska. 

  4. Puodą su pienu, grietinėle ir išskobta vanilės ankštimi kaitiname ant vidutinės kaitros, kol užverda. Tuomet puodą nuimame nuo kaitros, suberiame cukraus mišinį ir plakimo šluotele viską gerai išmaišome. 

  5. Atskirame inde ištirpiname želatiną 2 šaukštuose pieno ir supilame į bendrą puodą. Dar kartelį viską išmaišome, paliekame pravėsti 15-20 min ir supilstę į stiklines ar dubenėlius padedame į šaldytuvą 2-3 valandoms. 

  6. Patiekiame su uogomis ar uogiene. 

#LidlPartnerystė

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Saulė parašė:
    2020-12-14 16:00

    Sveiki, Mariau, norėjau pasidomėti – o kiek porcijų čia būtų?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-12-16 14:33

      Šitas receptas 3 porcijoms. 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.