Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
pasukų blynai
  • JAV patiekalai

Amerikietiški pasukų blynai

  • 2019-09-17
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0
pasukų blynai

Nežinau kaip jums, bet žiūrint kokį filmą ir matant purius, amerikietiško stiliaus blynus, visuomet burnoje kaupdavosi seilės ir buvo noras išmokti tokius pasigaminti namuose. Kelis kartus bandžiau eksperimentuoti, tačiau nesėkmingai. Na ir ką manote, pagaliau pavyko TOBULAI!

Šie pasukų blynai – stori, lengvi ir purūs debesėliai, o, pasirodo, jų tešla visai paprasta. Pirmą kartą tešlai naudojau pasukas ir maistinę sodą. Žinoma, nepamiršau ir kepimo miltelių. Išties buvo labai gražu žiūrėti kuomet jie kepė ir augo akyse.

Labai rekomenduoju kepant šiuos blynus į tešlą įdėti šviežių šilauogių, nes jos čia derėjo tobulai. Tačiau asmeniškai man šie pasukų blynai skaniausi su skrudinta šonine ir klevų sirupu (tikras amerikietiškas variantas). Šią savaitę kaip tik “LIDL” parduotuvėje pirkau superinę, šaltai rūkytą šoninę, kuri supjaustyta šiek tiek storesniais (mano akimis žiūrint – teisingais) gabalėliais, dėl to gaunasi ypač traški, bet tuo pačiu ir visiškai neišsausėja. Prie to pačio dar prigriebiau ir kanadietiško klevų sirupo, kurį naudoju tiek blynams, tiek įvairiems salotų padažams ar desertams. Šią savaitę “LIDL” parduotuvėse JAV produktų savaitė, tai yra ir daugiau visokių dalykėlių.

pasukų blynai
pasukų blynai
Spausdinti
Amerikietiški pasukų blynai
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
30 mins
Ant stalo per
35 mins
 

Jei mėgstate saldžiai – rinkitės blynus su šviežiomis šilauogėmis, o jei šiek tiek įdomiau – išbandykite su skrudinta šonine ir klevų sirupu.

Pamaitins: 3
Ingredientai
  • 240 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis maistinės sodos (bikarbonatinės)
  • 1 šaukštelis druskos
  • 80 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 350 ml pasukų
  • 80 g sviesto
  • keli lašai vanilės ekstrakto
Pagardai:
  • 100 g šviežių šilauogių
  • 60 ml klevų sirupo
  • 100 g šaltai rūkytos šoninės
Gamybos eiga
  1. Inde sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, maistinę sodą, druską ir cukrų. 

  2. Atskirame inde ištirpiname sviestą ir palaukiame kol šiek tiek atvės.

  3. Tuomet išplakame kiaušinius, sumaišome su pasukomis ir supilame ištirpintą sviestą bei, jei naudojame, vanilės ekstraktą. Čia bus mūsų “drėgnoji” dalis.

  4. Tuomet į sausus ingredientus supilame “drėgnuosius” ingredientus ir viską išplakame. Jei lieka šiek tiek tešlos gumuliukų – nepergyvename, nes mūsų blynams jie nepakenks.

  5. Keptuvę įkaitiname iki šiek tiek mažesnės nei vidutinės kaitros, dedame mažą gabalėlį sviesto ir kuomet jis ištirpsta, pilame blynų tešlą. Jei norime blynų su šilauogėmis – ant keptuvėje kepančio blyno tešlos užberiame šiek tiek šviežių šilauogių. Blynus kepame 3-4 minutes, kol pradedame matyti kylančius burbuliukus. Apverčiame ir kepame dar 1-2 minutes.

  6. Labai svarbu prieš kepant naują blyną į keptuvę įdėti šiek tiek sviesto, kad gražiai apskrustų.

  7. Jei esame nusiteikę išbandyti šiek tiek įdomesnio skonio blynus – atskiroje keptuvėje paskrudiname šoninės juosteles (apie 3 min iš abiejų pusių). Kuomet apskrunda, dedame į lėkšę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad šiek tiek nusausėtų riebalai. 

  8. Blynus krauname į lėkštę, ant viršaus išdėliojame skrudintą šoninę ir gausiai apšlakstome klevų sirupu.

Daugiau pusryčių receptų rasite ČIA

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
sumuštinis su mėsos kukuliais
View Post
  • 2 min
  • JAV patiekalai
  • Pavasariniai patiekalai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Sumuštinis su mėsos kukuliais

amerikietiški sausainiai su šokoladu ir degintu sviestu
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Į spintelę
  • JAV patiekalai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Amerikietiški sausainiai su degintu sviestu ir šokoladu

moliūgų pyragas su klevų sirupu
View Post
  • 2 min
  • JAV patiekalai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Amerikietiškas moliūgų pyragas su klevų sirupu

naminis big mac mėsainis thumbnail
View Post
  • 2 min
  • JAV patiekalai
  • Visi receptai

Legendinis Big Mac mėsainis namuose

hotdogai arba dešrainiai su karamelizuotais svogūnais ir paprikomis
View Post
  • 2 min
  • JAV patiekalai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Greiti dešrainiai su naminiu česnakiniu padažu

kiaulienos šonkauliukai
View Post
  • 2 min
  • JAV patiekalai
  • Visi receptai

Ypač sultingi kiaulienos šonkauliukai orkaitėje

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.