Nežinau kaip jums, bet žiūrint kokį filmą ir matant purius, amerikietiško stiliaus blynus, visuomet burnoje kaupdavosi seilės ir buvo noras išmokti tokius pasigaminti namuose. Kelis kartus bandžiau eksperimentuoti, tačiau nesėkmingai. Na ir ką manote, pagaliau pavyko TOBULAI!
Šie pasukų blynai – stori, lengvi ir purūs debesėliai, o, pasirodo, jų tešla visai paprasta. Pirmą kartą tešlai naudojau pasukas ir maistinę sodą. Žinoma, nepamiršau ir kepimo miltelių. Išties buvo labai gražu žiūrėti kuomet jie kepė ir augo akyse.
Labai rekomenduoju kepant šiuos blynus į tešlą įdėti šviežių šilauogių, nes jos čia derėjo tobulai. Tačiau asmeniškai man šie pasukų blynai skaniausi su skrudinta šonine ir klevų sirupu (tikras amerikietiškas variantas). Šią savaitę kaip tik “LIDL” parduotuvėje pirkau superinę, šaltai rūkytą šoninę, kuri supjaustyta šiek tiek storesniais (mano akimis žiūrint – teisingais) gabalėliais, dėl to gaunasi ypač traški, bet tuo pačiu ir visiškai neišsausėja. Prie to pačio dar prigriebiau ir kanadietiško klevų sirupo, kurį naudoju tiek blynams, tiek įvairiems salotų padažams ar desertams. Šią savaitę “LIDL” parduotuvėse JAV produktų savaitė, tai yra ir daugiau visokių dalykėlių.
Jei mėgstate saldžiai – rinkitės blynus su šviežiomis šilauogėmis, o jei šiek tiek įdomiau – išbandykite su skrudinta šonine ir klevų sirupu.
- 240 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis maistinės sodos (bikarbonatinės)
- 1 šaukštelis druskos
- 80 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 350 ml pasukų
- 80 g sviesto
- keli lašai vanilės ekstrakto
- 100 g šviežių šilauogių
- 60 ml klevų sirupo
- 100 g šaltai rūkytos šoninės
Inde sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, maistinę sodą, druską ir cukrų.
Atskirame inde ištirpiname sviestą ir palaukiame kol šiek tiek atvės.
Tuomet išplakame kiaušinius, sumaišome su pasukomis ir supilame ištirpintą sviestą bei, jei naudojame, vanilės ekstraktą. Čia bus mūsų “drėgnoji” dalis.
Tuomet į sausus ingredientus supilame “drėgnuosius” ingredientus ir viską išplakame. Jei lieka šiek tiek tešlos gumuliukų – nepergyvename, nes mūsų blynams jie nepakenks.
Keptuvę įkaitiname iki šiek tiek mažesnės nei vidutinės kaitros, dedame mažą gabalėlį sviesto ir kuomet jis ištirpsta, pilame blynų tešlą. Jei norime blynų su šilauogėmis – ant keptuvėje kepančio blyno tešlos užberiame šiek tiek šviežių šilauogių. Blynus kepame 3-4 minutes, kol pradedame matyti kylančius burbuliukus. Apverčiame ir kepame dar 1-2 minutes.
Labai svarbu prieš kepant naują blyną į keptuvę įdėti šiek tiek sviesto, kad gražiai apskrustų.
Jei esame nusiteikę išbandyti šiek tiek įdomesnio skonio blynus – atskiroje keptuvėje paskrudiname šoninės juosteles (apie 3 min iš abiejų pusių). Kuomet apskrunda, dedame į lėkšę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad šiek tiek nusausėtų riebalai.
Blynus krauname į lėkštę, ant viršaus išdėliojame skrudintą šoninę ir gausiai apšlakstome klevų sirupu.
Daugiau pusryčių receptų rasite ČIA