Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
pica keptuveje
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Pica keptuvėje su triušiena

  • 2020-03-23
  • 3 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0
pica keptuveje

Prieš kurį laiką buvau aprašęs tradicinės neapolietiškos picos receptą. Tačiau prisipažinsiu, neseniai atradau visiškai kitokią picą, kuri mane sužavėjo gerokai paprastesniu paruošimu, tad privalau jos receptu pasidalinti su jumis. Ši pica unikali tuom, kad ji kepama keptuvėje (geriausia špižinėje), kur labai dailiai iškyla, apskrunda ir gaunasi tobulas storapadis picos padas.

Gamindamas šią picą mėgstu ant jos viršaus uždėti konservuotų trintų pomidorų, daug mocarelos sūrio ir dar kokius kelis ingredientus. Pagrindinė taisyklė, kaip ir gaminant bet kokią kitą picą – svarbu ne ingredientų kiekybė, o kokybė. Tad vadovaudamasis šia taisykle nusprendžiau picą papildyti keptuvėje pasigamintais karamelizuotais svogūnais prie kurių labai tiko šviežios triušienos dešrelės iš “Kitchen Me” asortimento. Iš esmės, pati triušiena labai švelni ir lengva mėsa, tad šioje picoje šios dešrelės ypatingai tiko ir derėjo su karamelizuotais svogūnais bei šviežiu rozmarinu ir petražolėmis. Kadangi triušiena iš savęs, galima sakyti, neturi visai riebalų, tad kepdama mėsa jų neišleido, o pica gavosi neriebalinga, traški ir apskrudusi. Trumpai tariant – su triušiena neprašoviau, nors čia buvo tikrų tikriausias eksperimentas.

pica keptuvėje
pica keptuveje
Spausdinti
Pica keptuvėje su triušiena
Pasiruošimas
3 hrs
Kepimo trukmė
15 mins
Ant stalo per
3 hrs 15 mins
 

Storapadė pica su triušiena ir karamelizuotais svogūnais.

Pamaitins: 3
Ingredientai
  • 320 g miltų
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1/2 šaukštelio sausų mielių
  • 200 ml šilto vandens
  • 400 ml konservuotų trintų pomidorų
  • 150 g mocarelos sūrio (forminio ar tarkuoto, bet ne itališko stiliaus sūrio burbulų)
  • kelios šakelės šviežio rozmarino
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • kelios šakelės šviežių petražolių
  • 5-6 šaukštai alyvuogių aliejaus
Karamelizuotų svogūnų ingredientai
  • 700 g neluptų svogūnų
  • 70 g cukraus
  • 50 g balzamiko acto
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia pasigaminam picos tešlą. Šiltame vandenyje sumaišome mieles su cukrumi ir ištirpiname. Leidžiame pastovėti 5 min.

  2. Atskirame inde sumaišome miltus su druska. Supilame vandenį su mielėmis ir išminkome tešlą. Tuomet ją apšlakstome alyvuogių aliejumi, uždengiame maistine plėvele ir palaikome kambario temperatūroje 1,5-2 val. 

  3. Gaminame karamelizuotus svogūnus. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, suberiame į vidutinės kaitros keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kepame maišydami apie 5-7 minutes, kol svogūnai suminkštėja. Tada suberiame cukrų, pilame balzamiko actą, pagardiname druska, pipirais ir kepame ant nedidelės kaitros apie 15-20 min, kol padažas sutirštėja, o svogūnai tampa karamelinės spalvos.

  4. Taip pat pasigaminame patį geriausią pomidorų padažą, kurį tepsime ant picos pagrindo. Atsidarome trintų konservuotų pomidorų skardinę, į juos įdedame 4 smulkintas česnako skilteles, džiovinto baziliko, druskos ir pipirų. Padažas paruoštas. 

  5. Į špižinę keptuvė (arba keptuvę storu dugnu) įpilame 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, beriame žiupsnelį druskos ir pipirų. Keptuvės dugną išklojame trečdaliu turimo tešlos (kadangi kepsime 3 picas), kurią šiek tiek pakočiojame ar ištampome rankomis. Keptuvę, su įklota tešla, uždengiame maistine plėvele ir leidžiame pakilti dar 30 min.

  6. Kuomet tešla iškyla, keptuvę su tešla statome ant vidutinės kaitros ir kepame 5 minutes, kol pradeda šiek tiek burbuliuoti. Tada tepame konservuotų pomidorų padažą, gausiai beriame tarkuoto sūrio, dedame šiek tiek karamelizuotų svogūnų. Taip pat iš triušienos dešrelių išspaudžiame mėsą, suformuojame mažus kukuliukus ir juos taip pat dedame ant picos kartu su šviežio rozmarino lapeliais.

  7. Picą su visa keptuve pašauname į orkaitės viršutinę lentyną su nustatytu grilio rėžimu ir kepame 10-15 min, kol apskrunda sūris. 

  8. Keptuvę atsargiai (su rankšluostukų ar pirštine) ištraukiame iš orkaitės, leidžiame picai pailsėti 10 min, apibarstome smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir puolame valgyti. 

Patarimai

Beje, kelias picas kepiau stikliniuose kepimo induose, kuriuos iškart dėjau į orkaitę ir kepiau 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Pica gavosi šiek tiek daugiau iškilusi, priminė itališką focaccia ir dugnas nebuvo toks apskrudęs, kaip kepant keptuvėje, tačiau skonis visvien buvo labai geras.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.