Prieš kelias dienas gavau pasiūlymą iš “Pieno Žvaigždžių” pagaminti kažką itin nestandartiško, naudojant “DVARO” produkciją. Sutikau, žinoma. Jei atvirai, tai šis prekinis ženklas man įsirėžęs į atmintį nuo pat vaikystės ir visuomet asocijuodavosi su tradicijomis ir kokybe. Na ir dar labai lengvai besitepančiu sviestu. Tai prekinis ženklas, kurį labai vertinu ir mielai renkuosi gamindamas patiekalus, nes žinau, kad nusivilti neteks.
Tad šiandien parengiau šį tikrai neeilinį receptą, kuriame pienas yra viena iš sudėtinių dalių. Ši kepta višta – patiekalas, kuris gali pasirodyti keistokas, tačiau neapsigaukite! Pienas šiame patiekale padaro stebuklus ir nuostabiai suminkštiną mėsą. Gali būti, kad tokios sultingos vištienos dar nesate ragavę gyvenime! Tad kviečiu išbandyti.
Sultingesnės vištienos nei ši nebuvau valgęs.
- 1 višta
- 4 šaukštai „Dvaro“ sviesto
- 550 ml riebaus „DVARO“ pieno
- 2 citrinų tarkuotos žievelės
- 10 česnako skiltelių
- šiek tiek šviežio šalavijo
- 1/2 cinamono lazdelės
- druska ir pipirai
- Vištą nusausiname, apibarstome druska ir pipirais.
- Keptuvėje, ant šiek tiek aukštesnės negu vidutinės kaitros, ištirpiname sviestą.
- Ant sviesto apkepame vištą, kad apskrustų.
- Į puodą supilame pieną, sudedame česnako skilteles (smulkinti nereikia), tarkuotą citrinos žievelę, cinamono lazdelę, šalavijo lapelius. Viską užverdame.
- Į kepimo indą dedame vištą, ant viršaus supilame užvirtą pieno mišinį.
- Užklojame kepimo folija, pašauname į 190 laipsnių orkaitę 40 minučių.
- Nuimame foliją ir kepame dar 50 min.
- Prieš valgant leidžiame ‘pailsėti’ 15-20 min.
Jei patiko ši kepta višta, kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą: https://www.instagram.com/maisto.keliones/
#reklama #DVARO #pasirinkimasNr1
2 comments
Nerealiai skanu!!!
Labai džiaugiuosi, kad patiko :))