Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
    burokų salotos
    View Post
    Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais
    • 2 min
    karštas šokoladas su imbieru
    View Post
    Karštas šokoladas su imbieru
    • 1 min
    bandelės su kopūstais
    View Post
    Mielinės bandelės su kopūstais
    • 1 min
    tortas su kava
    View Post
    Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu
    • 2 min
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
prancūziška žuvienė
  • Visi receptai

Prancūziška žuvienė – Bouillabaisse

  • 2021-03-09
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0
prancūziška žuvienė

Patiekalą atradau visai netikėtai. O viskas prasidėjo nuo nereikalingos žuvies galvos ir kaulų. Planavau iš jų pasigaminti žuvies sultinį, o iš jo paprasčiausią žuvienę. Bet sultinys gavosi toks geras, kad biški jo pagailo (sultinio receptą įkelsiu apačioje). Tad taip ir gavosi, kad žuvienės nedariau, o vietoj jo sumeistravau šią prancūzišką mandravonę, kurios pavadinimo nemoku net ištarti. Bet galiu pasakyti, kad žiauriai skanu.

prancūziška žuvienė
Spausdinti
Prancūziška žuvienė – Bouillabaisse
Pasiruošimas
45 mins
Kepimo trukmė
45 mins
 

Pati skaniausia valgyta žuvienė.

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 1 poras
  • 4 pomidorai
  • 2 svogūnai
  • 1 pankolis
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 1 žvaigždinis anyžius
  • 1 litras žuvies sultinio
  • 1 kg įvairios žuvies ir/ar jūros gėrybių
  • 3 lauro lapai
  • Kelios čiobrelio šakelės
  • 1 čili
  • 1/4 apelsino žievelės be baltos dalies
  • Šviežia petražolė
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis šafrano
Gamybos eiga
  1. Puode, ant šlakelio alyvuogių aliejaus apkepame smulkintą svogūną, pankolį, porą (apie 10 min).
  2. Sudedame smulkintą česnaką, pomidorų pastą pakepame dar 2 min.
  3. Čiobrelį, petražoles, čili, anyžių, lauro lapus ir apelsino žieveles surišame ar suvyniojame į marlę – bus patogiau išžvejoti lauk. Tokį paketėlį metame į puodą.
  4. Tada sudedame smulkintus pomidorus, šafraną ir užpilame žuvies sultiniu (rekomenduoju naminiu).
  5. Verdame 30 min, tada sutriname (nebūtinai), sudedame žuvį, jūros gėrybes ir paverdame dar 10 min, kol išverda.
  6. Patiekiame su skrudinta duona.
  7. Ant duonos galima užsitepti rouile padažo. Išplakite 1 kiaušo trynį su alyvuogių aliejumi, virta bulve ir 2 skiltelėmis česnako, druska, pipirais.
Patarimai

Naminio žuvies sultinio receptas:
1. Puode apkepame smulkintas daržoves: 1/2 pankolio, 1 saliero stiebas, 1 svogūnas, 1 skiltelė česnako.
2. Supilame vyną (300ml), padidiname kaitrą, užverdame ir nugariname per pusę.
3. Atsargiai sudedame žuvies kaulus ir galvą (apie 1kg). Nemaišome, kad sultinys nesusidrumstų.
4. Užpilame vandeniu, kad vos vos apsemtų kaulus. Įdedame 2 lauro lapus ir verdame 30 min. Jei reikia – nugrėbiame putas.
5. Išjungiame kaitrą įdedame 2 citrinos skilteles, šiek tiek šviežių krapų, petražolių, pelėtrųno. Uždengiame ir leidžiame pastovėti 20 min. Po to nukošiame.

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

prancūziška žuvienė
Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
Video grotuvas
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8
00:00
00:00
02:00
Naudokite aukštyn/žemyn mygtukus pagarsinimui ir patylinimui.
Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.