Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Desertai
  • Visi receptai

Pyragas Spragtukas – nuostabus skonis

  • 2016-12-06
  • 2 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

pyragas-spragtukas

Pyragas spragtukas – daug kartų ragautas ir labai ilgai ieškotas receptas, kurio būtume neradę be Gabrielės pagalbos. (šaltinis čia). Desertas tiesiog tirpsta burnoje, pasižymi švelniu šokolado skoniu, o biskvite esantys riešutai suteikia savito traškumo. Labai rekomenduojame šiame recepte naudoti biskvitinius traškučius, kurie padarys šį pyragą dar išraiškingesniu.

Spausdinti
PYRAGAS SPRAGTUKAS – NUOSTABUS SKONIS
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
30 mins
Ant stalo per
12 hrs
 
Pamaitins: 10
Ingredientai
  • 3 didelių kiaušinių
  • 3 kiaušinių trynių
  • 150 g cukraus
  • 3 šaukštų miltų
  • 1 šaukšto kakavos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g migdolų (sumalame iki rupių miltų)
  • 100 g anakardžių (sumalame iki rupių miltų)
  • 70 g biskvitinių traškučių (nebūtinai)
  • 3-5 šaukštų kondensuoto pieno (nebūtinai)
Kremui prireiks
  • 500 ml plakamosios grietinėlės
  • 3 kiaušinių baltymų
  • 100 g juodo šokolado
  • 100 g pieninio šokolado
  • 100 g cukraus
  • 10 g želatinos miltelių
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia 24-28 centimetrų tortinės dugną išklojame kepimo popieriumi, o kraštus ištriname sviestu.

  2. Tuomet kiaušinius, trynius, cukrų ir kakavą išplakame iki vientisos masės. Į gautą masę suberiame maltus riešutus ir dar šiek tiek pamaišome. Tešlą pilame į tortinę ir kepame 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

  3. Iškepusį biskvitą paliekame atvėsti. Jei norisi, kad pyragas „Spragtukas“ įgautų traškesio, siūlome sumaišyti biskvitinius traškučius su kondensuotu pienu ir gautą masę užtepti ant iškepusio biskvito.

  4. Po to vonelėje virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpiname šokoladą.

  5. Pasiliekame 1-2 šaukštus grietinėlės (ją naudosime želatinos tirpinimui), o visa kitą išplakame su cukrumi. 

  6. Tada kitame inde į kiaušinių baltymus įspaudžiame 2-3 lašus citrinos sulčių arba kelis lašus acto (taip išplakti baltymai taps tvirtesni) ir plakame iki standžių putų (jei baltymus plaksite su tuo pačiu įrankiu, kaip ir grietinėlę, būtinai švariai jį nuplaukite ir nusausinkite, kadangi net ir mažiausias lašas grietinėles gali sugadinti baltymus ir jie neišsiplaks). 

  7. Kuomet baltymai išplakti, įmaišome į juos plaktą grietinėlę ir atvėsūsį tirpintą šokoladą. 

  8. Mikrobangų krosnelėje ar ant viryklės šiek tiek pakaitiname likusią grietinėlę ir joje ištirpiname želatiną. Po to supilame į grietinėlės kremą ir išmaišome.

  9. Galiausiai skystą masę suverčiame ant iškepto pyrago pagrindo ir pastatome šaldytuve per naktį.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • pyragas
  • šokoladas
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Eglė parašė:
    2019-04-11 22:25

    Sveiki, ar biskvitinis traškutis lieka traškus? Nesutyžta?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-04-15 20:59

      Egle, jis išlieka traškus 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.