Pyragas tinginys gurmaniškai. Šiek tiek paekspermentavus su mėgiamu pyrago receptu, gavosi labai gardi interpretacija. Kadangi aštrumas labai dera su juodu šokoladu, visai kaip ir jūros druska – apjungėme šiuos ingridientus, įbėrėme šiek tiek sudytų kepintų žemės riešutų ir gavome desertą, kuris kažkiek primena Snickers batonėlį ir tuo pačiu sukelia dar nepatirtus pojūčius.
- 400 g sausainių
- 1 indelis kondensuoto pieno
- 1 sauja skrudintų sudytų žemės riešutų
- 100 g juodo šokolado
- 50 g pieniško šokolado
- 80 g sviesto
- 1-2 šaukštai jūros druskos
- 1 šaukštas smulkinto džiovinto čili
Dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpiname sviestą su šokoladu.
Kuomet ingridientai ištirpsta, supilame kondensuotą pieną, žemės riešutus ir sutrupintus sausainius.
Gautą masę suverčiame į kepimo popieriumi išklotą indą, kuriame stings mūsų pyragas tinginys.
Indą su pyragu padedame į šaldytuvą kelioms valandos, tik prieš tai jį apibarstome jūros druska ir smulkintais džiovintais čili pipirais.
Skonių derinys jus abstulbins.
Mėgstančius pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų iš kitų skaitytojų: