Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Azijietiški patiekalai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Japoniška ramen sriuba

  • 2016-04-18
  • 2 min. skaitymo
Total
10
Shares
10
0
0
0

Ramen sriuba

Ramen sriuba – populiarus patiekalas Japonijoje. Pagrindinis šios sriubos ingridientas – sultinys, kuris būtinai turi būti virtas iš kaulų (bet iš bėdos – tiks ir paprastas sultinys iš kūbelio).

Kiekvienas šalies regionas turi tam tikras nusistovėjusias šios sriubos virimo taisykles (viename regione sultinys būtinai tik iš kiaulienos kaulų, kitame galima naudoti vištienos ir panašiai). Vietinių ramen sriubos restoranėlių savininkai ilgus metus tobulina savo sultinio receptą, kol sukuria kažką unikalaus. Šiandien mes siūlome išbandyti šią iš Japonijos šiaurės kilusios ramen miso sriubos adaptaciją.

Ramen sriuba
Spausdinti
Japoniška ramen sriuba
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
2 hrs
Ant stalo per
2 hrs 15 mins
 

Egzotiška sriuba, kuri tikrai nenuvils.

Pamaitins: 4
Ingredientai
  • 400 g vermišelių
  • 200 g šaldytų kukurūzų
  • 1 nedidelio ropinio kopūsto (kaliaropės) arba saujos sojų daigų
  • pundelio svogūnų laiškų
  • 1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
  • 4 kiaušinių
  • 100 ml sojos padažo
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 skardinės (200ml) bambukų ūglių (nebūtinai)
  • 1 jūržolių lapo
  • 2-2,5 L sultinio
Naminiam sultiniui prireiks
  • 1 kg vištienos kaulų
  • 6 cm dydžio imbiero gabaliuko
  • 150 g miso pastos
  • 50 g džiovintų azijietiškų grybų
  • 1 jūržolių lapo
Gamybos eiga
  1. Šiam receptui rekomenduojame pasigaminti sultinį patiems, tačiau galima naudoti ir įprastą iš kubelių. Norėdami pasigaminti jį patys, į puodą su šaltu vandeniu sudedame kaulus ir užverdame. Pavirę 5 minutes, išpilame vandenį ir kaulus praskalaujame sviežiu vandeniu (taip mūsų sultinys taps švaresnis). Tuomet į ta patį puodą pripilame šviežio vandens, sudedame nuplautus kaulus, stambiai pjaustytą imbierą, porą, grybus ir jūržolių lapą. Sultinį užverdame ir po to sumažinę ugnį verdame bent pusantros valandos. Sultiniui išvirus, truputį palaukiame, kol jis šiek tiek atvės (galima naudoti ir paprastą, kad ir iš kubelio) tada dedame miso pastą ir ją gerai išmaišome. Sultinys paruoštas.

  2. Pasiruošiame kiaušinius: Į verdantį vandenį dedame kambario temperatūros kiaušinius ir verdame lygiai 6 minutes. Kuomet išverda, pakišame po šaltu vandeniu, kad nustotų virti. Inde sumaišome sojos padažą su keliais šaukštais vandens ir cukrumi. Nuluptus kiaušinius užmerkiame į sojos padažo mišinį keliom valandom.

  3. Pasiruošiame kitus ingridientus: Išverdame vermišelius (2-3 minutės karštame vandenyje). Keptuvėje ant šiek tiek aliejaus apkepame šaldytus kukurūzus. Smulkiai susipjaustome ropinį kopūstą ir svogūnų laiškus.

  4. Konstruojame ramen sriubą: Į indą dedame išvirusius vermišelius, pilame sultinį su ištirpinta miso pasta, beriame šiek tiek svogūnų laiškų, kepintų kukurūzų, sojos daigų ar/ir pjaustytą ropinį kopūstą. Taip pat dedame perpjautą virtą kiaušinį. Patiekame su plėšytu jūržolių lapu, bambukų ūgliais, sezamų aliejumi ir smulkintu čili pipiru.

Daugiau sriubų receptų rasite ČIA

Total
10
Shares
Share 10
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • egzotiška
  • miso
  • sriuba
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Marius parašė:
    2017-12-27 15:17

    Verdant sultinį siūlom pabandyti pakeisti vištienos kaulus į kiaulienos. Sultinys nuo kaulų želatinos tampa tirštesnis 🙂

    Atsakyti
  2. Rolandas parašė:
    2018-02-12 15:01

    Tai kur deti bambuko daigus

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-02-12 17:19

      Naudojame patiekimui:)

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.