Ramen sriuba – populiarus patiekalas Japonijoje. Pagrindinis šios sriubos ingridientas – sultinys, kuris būtinai turi būti virtas iš kaulų (bet iš bėdos – tiks ir paprastas sultinys iš kūbelio).
Kiekvienas šalies regionas turi tam tikras nusistovėjusias šios sriubos virimo taisykles (viename regione sultinys būtinai tik iš kiaulienos kaulų, kitame galima naudoti vištienos ir panašiai). Vietinių ramen sriubos restoranėlių savininkai ilgus metus tobulina savo sultinio receptą, kol sukuria kažką unikalaus. Šiandien mes siūlome išbandyti šią iš Japonijos šiaurės kilusios ramen miso sriubos adaptaciją.

Egzotiška sriuba, kuri tikrai nenuvils.
- 400 g vermišelių
- 200 g šaldytų kukurūzų
- 1 nedidelio ropinio kopūsto (kaliaropės) arba saujos sojų daigų
- pundelio svogūnų laiškų
- 1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
- 4 kiaušinių
- 100 ml sojos padažo
- 1 šaukšto cukraus
- 1 skardinės (200ml) bambukų ūglių (nebūtinai)
- 1 jūržolių lapo
- 2-2,5 L sultinio
- 1 kg vištienos kaulų
- 6 cm dydžio imbiero gabaliuko
- 150 g miso pastos
- 50 g džiovintų azijietiškų grybų
- 1 jūržolių lapo
Šiam receptui rekomenduojame pasigaminti sultinį patiems, tačiau galima naudoti ir įprastą iš kubelių. Norėdami pasigaminti jį patys, į puodą su šaltu vandeniu sudedame kaulus ir užverdame. Pavirę 5 minutes, išpilame vandenį ir kaulus praskalaujame sviežiu vandeniu (taip mūsų sultinys taps švaresnis). Tuomet į ta patį puodą pripilame šviežio vandens, sudedame nuplautus kaulus, stambiai pjaustytą imbierą, porą, grybus ir jūržolių lapą. Sultinį užverdame ir po to sumažinę ugnį verdame bent pusantros valandos. Sultiniui išvirus, truputį palaukiame, kol jis šiek tiek atvės (galima naudoti ir paprastą, kad ir iš kubelio) tada dedame miso pastą ir ją gerai išmaišome. Sultinys paruoštas.
Pasiruošiame kiaušinius: Į verdantį vandenį dedame kambario temperatūros kiaušinius ir verdame lygiai 6 minutes. Kuomet išverda, pakišame po šaltu vandeniu, kad nustotų virti. Inde sumaišome sojos padažą su keliais šaukštais vandens ir cukrumi. Nuluptus kiaušinius užmerkiame į sojos padažo mišinį keliom valandom.
Pasiruošiame kitus ingridientus: Išverdame vermišelius (2-3 minutės karštame vandenyje). Keptuvėje ant šiek tiek aliejaus apkepame šaldytus kukurūzus. Smulkiai susipjaustome ropinį kopūstą ir svogūnų laiškus.
Konstruojame ramen sriubą: Į indą dedame išvirusius vermišelius, pilame sultinį su ištirpinta miso pasta, beriame šiek tiek svogūnų laiškų, kepintų kukurūzų, sojos daigų ar/ir pjaustytą ropinį kopūstą. Taip pat dedame perpjautą virtą kiaušinį. Patiekame su plėšytu jūržolių lapu, bambukų ūgliais, sezamų aliejumi ir smulkintu čili pipiru.
Daugiau sriubų receptų rasite ČIA
3 comments
Verdant sultinį siūlom pabandyti pakeisti vištienos kaulus į kiaulienos. Sultinys nuo kaulų želatinos tampa tirštesnis 🙂
Tai kur deti bambuko daigus
Naudojame patiekimui:)