Haloumi – kiprietiškas avies pieno sūris, puikiai tinkamas kepti ant grotelių ar keptuvėje. Kepdamas sūris labai gražiai apskrunda, o vidurys išlieka minkštas ir tąsus. Iš savęs sūris yra ganėtinai sūrus, tad gamindami patiekalus su juo, stengiamės nepersūdyti. Šios salotos su haloumi – mūsų siūlymas, kaip panaudoti šį nuostabų ingridientą.
- 1 agurkas
- 1 raudonas svogūnas
- 1 sauja vyšninių pomidorų
- kelios juodos alyvuogės
- 1 sauja rukolos
- 1 sauja špinatų
- šiek tiek šviežios mėtos
- šiek tiek šviežių petražolių
- 200-300 g haloumi sūrio
- 1 šaukštelio medaus
- 1/2 citrinos sulčių
- 1 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- šiek tiek džiovinto čili
Pirmiausia pasigaminame padažą: medų šiek tiek pakaitiname mikrobangų krosnelėje, kad taptų skystesnis, tuomet į indą beriame smulkiai pjaustytą ar išspaustą česnako skiltelę, citrinos sultis, aliejų ir tirpintą medų. Beriame šiek tiek druskos, pipirų ir džiovinto čili, paplakame šluotele, kad gautųsi vientisa konsistencija.
Tada supjaustome visas daržoves kubeliais, skiltelėm ar juostelėm (priklausomai nuo nuotaikos), nuplauname rukolą ir špinatus. Haloumi sūrį supjaustome plokštelėmis (iš vieno gabalėlio turėtų gautis 8-10 vienetų) ir kepame iš abiejų pusių vidutinės kaitros keptuvėje po 2-3 minutes, kol gražiai apskrunda.
Į didelę lėkštę dedame rukolos ir špinatų lapus, ant viršaus į krūvelę sukrauname pjaustytas daržoves, alyvuoges ir apibarstome smulkiai pjaustyta mėta ir petražolėmis.
Uždedame iškeptą haloumi sūrį ir viską aplaistome padažu – kiprietiškos salotos su haloumi paruoštos.