Haloumi – kiprietiškas avies pieno sūris, puikiai tinkamas kepti ant grotelių ar keptuvėje. Kepdamas sūris labai gražiai apskrunda, o vidurys išlieka minkštas ir tąsus. Iš savęs sūris yra ganėtinai sūrus, tad gamindami patiekalus su juo, stengiamės nepersūdyti. Šios salotos su haloumi – mūsų siūlymas, kaip panaudoti šį nuostabų ingridientą.

- 1 agurkas
- 1 raudonas svogūnas
- 1 sauja vyšninių pomidorų
- kelios juodos alyvuogės
- 1 sauja rukolos
- 1 sauja špinatų
- šiek tiek šviežios mėtos
- šiek tiek šviežių petražolių
- 200-300 g haloumi sūrio
- 1 šaukštelio medaus
- 1/2 citrinos sulčių
- 1 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- šiek tiek džiovinto čili
-
Pirmiausia pasigaminame padažą: medų šiek tiek pakaitiname mikrobangų krosnelėje, kad taptų skystesnis, tuomet į indą beriame smulkiai pjaustytą ar išspaustą česnako skiltelę, citrinos sultis, aliejų ir tirpintą medų. Beriame šiek tiek druskos, pipirų ir džiovinto čili, paplakame šluotele, kad gautųsi vientisa konsistencija.
-
Tada supjaustome visas daržoves kubeliais, skiltelėm ar juostelėm (priklausomai nuo nuotaikos), nuplauname rukolą ir špinatus. Haloumi sūrį supjaustome plokštelėmis (iš vieno gabalėlio turėtų gautis 8-10 vienetų) ir kepame iš abiejų pusių vidutinės kaitros keptuvėje po 2-3 minutes, kol gražiai apskrunda.
-
Į didelę lėkštę dedame rukolos ir špinatų lapus, ant viršaus į krūvelę sukrauname pjaustytas daržoves, alyvuoges ir apibarstome smulkiai pjaustyta mėta ir petražolėmis.
-
Uždedame iškeptą haloumi sūrį ir viską aplaistome padažu – kiprietiškos salotos su haloumi paruoštos.
Parašykite komentarą