Šią savaitė LIDL prekybos centre atradau dar vieną netikėtą naujieną – kengūrienos steiką. Neneigsiu, buvo šiek tiek neįprasta matyti tokią mėsą Lietuvos lentynose, tačiau kaip gi čia neparagavus!
Na galiu pasakyti, kad kengūriena savo skoniu šiek tiek priminė jautieną, tačiau buvo gerokai liesesnė. Dėl šios priežasties labai svarbu mėsos neperkepti, kad netaptų guminė bei labai rekomenduoju prieš kepant bent šiek tiek pamarinuoti. Iš esmės kengūriena padarė tikrai gerą įspūdį, o ir kaina pasirodė visai nedidelė. Patiekimui pasirinkau nesudėtingas salotas, kuriose pagrindiniu smuiku griežė orkaitėje kepti burokai (uoj kaip man jie patinka!!) bei fetos sūris, o riešutai suteikė šiek tiek traškumo. Gavosi tikrai labai kokybiškas ir neeilinis patiekalas, kurį labai siūlau išbandyti.
Šiltos salotos su burokėliais, fetos sūriu ir egzotiškąja kengūriena.
- 100 g salotų lapų mišinio
- 2 burokai
- 100 g fetos sūrio
- 200 g kengūrienos steiko (aš naudojau kojos)
- 1 nedidelis čili pipiras
- 8-10 vnt. bertoletijų ar makadamijų riešutų
- šiek tiek šviežiai maltų pipirų
- šiek tiek druskos (rekomenduoju jūros druskos kristalus)
- 1/2 citrinos sulčių
- 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
- 1 skiltelė česnako
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai raudono vyno acto
- 1 šaukštelis dižono garstyčių
- 1 šaukštelis cukraus
Kaip ir kepant bet kurį kitą steiką, labai svarbu kengūrieną ištraukti iš šaldytuvo šiek tiek anksčiau prieš kepant, kad mėsa atšiltų ir iškeptų tolygiai. Gamindamas šį patiekalą mėsai leidau ‘apsiprasti’ 30 min (po to dar 30 min ji praleido marinate).
Kadangi kengūriena labai liesa mėsa, rekomenduoju ją šiek tiek pamarinuoti, kad suminkštėtų. Tad sumaišome citrinos sultis su džiovintu čiobreliu, smulkintu česnaku ir alyvuogių aliejumi. Mėsą apšlakstome marinatu ir leidžiame pastovėti, kaip ir minėjau, dar 30 minučių.
Kol mėsa laukia savo eilės, pasiruošiame burokus. Juos nuplauname, subadome šakute, suvyniojame į foliją ir pašauname į 200 laipsnių orkaitė 45-50 minučių.
Iškepusius burokus nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
Inde sumaišome salotų padažo ingredientus, beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Maišydami pasistengiame, kad ištirptų cukrus.
Lėkštėje išdėliojame salotų lapus, smulkintus riešutus, smulkintą čili pipirą, keptus burokus. Ant viršaus patrupiname fetos sūrios.
Galiausiai atėjo kengūrienos steiko eilė. Mėsą ištraukiame iš marinato, nuimame smulkinto česnako gabalėlius (kepant aukštoje temperatūroje jis sudegs ir mėsa neatrodys estetiškai). Tuomet iki aukštos temperatūros įkaitiname keptuvę (geriausia – špižinė), pilame šlakelį aliejaus ir kepame kepsnius po 3 minutes iš abiejų pusių.
Iškepusią mėsą ištraukiame iš keptuvės, leidžiame ‘pailsėti’ 10 min. Tuomet kengūrieną supjaustome skersai mėsos skaiduloms.
Kepsnio gabalėlius išdėliojame ant salotų, pagardiname druska ir pipirais.
#LidlPartnerystė
2 comments
Geras receptas, tik dariau su karamelizuotais burokėliais ir vietoj bertoletijų naudojau kedrines pinijas. Mėsos skonis nustebino! Tokia minkšta, sakyčiau skanesnė nei jautiena! 😊
Mano irgi tokia pat reakcija buvo paragavus!:D Bet sunku gauti kengūrienos dažniausiai. Pasilepinti kartais pats tas. Smagu, kad pasidalinote atsiliepimu. 🙂