Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
samo troskinys mazas
  • Itališki patiekalai
  • Visi receptai

Šamo troškinys su pomidorais

  • 2018-03-07
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0

samo troskinys didelis

Neseniai pastebėjome, kad mūsų tinklaraštyje trūksta patiekalų su žuvimi. Nusprendėme, padaryti išvadą – nuo šiol stengsimės kelti daugiau receptų su ja, juk žuvis ne tik skani, bet ir sveika. Kalbant apie žuvis, esam dideli lašišos mėgėjai, tačiau šį kartą pasirinkome vis populiarėjantį šamą. Jį paprasta gaminti, kadangi žuvis neturi daug kaulų ir ašakų, o mėsą supjausčius gabaliukais ir verdant, kepant ar troškinant, ji nesutrupa ir puikiai išlaiko savo formą. Mes naudojome ŽUVĖJOS afrikinio šamo filė (jų šamai auginami Lietuvoje). Žuvis puikiai derėjo šiame itališko stiliaus troškinyje kartu su bulvėmis ir skrudinta šonine. Beje, sekančią dieną troškinys tampa dar skanesnis, tad gaminkite iškart daugiau!

Taip pat ingridientų sąrašas visai menkas!

Samo troskinys ingridientai

samo troskinys mazas
Spausdinti
Šamo troškinys su pomidorais
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
50 mins
 

Šis itališko stiliaus troškinys patiks net ir išrankiausiems žuvies mėgėjams.

Pamaitins: 4
Energinė vertė: 245 kcal
Ingredientai
  • 50 g šaltai rūkytos šoninės
  • 500-600 g šamo filė
  • 1 didelis svogūnas
  • 400 g konservuotų pomidorų (1 skardinė)
  • 300 ml pomidorų tyrės (pasatos)
  • 150-200 g bulvių
  • 250 ml daržovių sultinio
  • 2 šaukštai vorčesterio padažo
  • 1 šaukštelis malto džiovinto čili
  • 1 saujos šaldytų žirnelių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
  • 2 lauro lapų
  • šiek tiek šviežių petražolių
Gamybos eiga
  1. Troškinys gaminasi ypač lengvai, tad nenustebkite.

  2. Į puodą, kuriame gaminsime troškinį, pilame šlakelį aliejaus ir jį įkaitiname. Į įkaitusį aliejų suberiame smulkiai supjaustytą šoninę ir pakepame. Kuomet apskrunda, išimame iš puodo.

  3. Į tą patį puodą suberiame kūbeliais pjaustytą svogūną ir kepame kelias minutes.

  4. Kai svogūnas suminkštėja, suverčiame konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę, stambiai pjaustytas bulves. Taip pat supilame sultinį, vorčesterio padažą, džiovintą čili pipirą bei lauro lapus. Uždengiame ir padažą paverdame 45-50 minučių, kol išvirs bulvės. 

  5. Kai bulvės yra beveik išvirusios, į padažą suberiame kūbeliais pjaustytą šamo filė, šaldytus žirnelius ir viską paverdame 10-15 minučių. 

  6. Apibarstome smulkintomis šviežiomis petražolėmis, ankščiau paskrudinta šonine ir valgome su šviežia duona ar bandele.

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.