Neseniai pastebėjome, kad mūsų tinklaraštyje trūksta patiekalų su žuvimi. Nusprendėme, padaryti išvadą – nuo šiol stengsimės kelti daugiau receptų su ja, juk žuvis ne tik skani, bet ir sveika. Kalbant apie žuvis, esam dideli lašišos mėgėjai, tačiau šį kartą pasirinkome vis populiarėjantį šamą. Jį paprasta gaminti, kadangi žuvis neturi daug kaulų ir ašakų, o mėsą supjausčius gabaliukais ir verdant, kepant ar troškinant, ji nesutrupa ir puikiai išlaiko savo formą. Mes naudojome ŽUVĖJOS afrikinio šamo filė (jų šamai auginami Lietuvoje). Žuvis puikiai derėjo šiame itališko stiliaus troškinyje kartu su bulvėmis ir skrudinta šonine. Beje, sekančią dieną troškinys tampa dar skanesnis, tad gaminkite iškart daugiau!
Taip pat ingridientų sąrašas visai menkas!
Šis itališko stiliaus troškinys patiks net ir išrankiausiems žuvies mėgėjams.
- 50 g šaltai rūkytos šoninės
- 500-600 g šamo filė
- 1 didelis svogūnas
- 400 g konservuotų pomidorų (1 skardinė)
- 300 ml pomidorų tyrės (pasatos)
- 150-200 g bulvių
- 250 ml daržovių sultinio
- 2 šaukštai vorčesterio padažo
- 1 šaukštelis malto džiovinto čili
- 1 saujos šaldytų žirnelių
- šiek tiek druskos ir pipirų
- šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
- 2 lauro lapų
- šiek tiek šviežių petražolių
Troškinys gaminasi ypač lengvai, tad nenustebkite.
Į puodą, kuriame gaminsime troškinį, pilame šlakelį aliejaus ir jį įkaitiname. Į įkaitusį aliejų suberiame smulkiai supjaustytą šoninę ir pakepame. Kuomet apskrunda, išimame iš puodo.
Į tą patį puodą suberiame kūbeliais pjaustytą svogūną ir kepame kelias minutes.
Kai svogūnas suminkštėja, suverčiame konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę, stambiai pjaustytas bulves. Taip pat supilame sultinį, vorčesterio padažą, džiovintą čili pipirą bei lauro lapus. Uždengiame ir padažą paverdame 45-50 minučių, kol išvirs bulvės.
Kai bulvės yra beveik išvirusios, į padažą suberiame kūbeliais pjaustytą šamo filė, šaldytus žirnelius ir viską paverdame 10-15 minučių.
Apibarstome smulkintomis šviežiomis petražolėmis, ankščiau paskrudinta šonine ir valgome su šviežia duona ar bandele.