
Prisipažinsiu, praeitais metais labai norėjau pasidalinti su jumis šiuo receptu, tačiau vis tempiau, tempiau ir praėjo šilauogių sezonas. Tad susiėmęs į rankas, užuodžiantis vis artėjantį uogų sezoną nuskubėjau jų pirkti, kad tik spėčiau pagaminti, nufotografuoti ir pasidalinti su jumis šiuo puikiu receptu, o jau jūs įvertinsite.
Asmeniškai man šilauogės yra, ko gero, pačios skaniausios uogos – sultingos, ne per saldžios ir gaivios, o šiame pyrage jos ypač atsiskleidžia. Man labai patiko, kad įdaras tapo daugiau mažiau vientisas, sutirštėjo ir valgant neišbėgo, o kaip tik tvirtai laikėsi. Beje, aprašytą pyrago tešlos receptą galite tikrai panaudoti ir kepdami kitus pyragus.

Gaivus, lipnus, saldus šilauogių pyragas. Tikras vasaros skonis.
- 700 g šviežių ar šaldytų šilauogių arba mėlynių (jei naudojat šaldytas – atitirpinti nereikia)
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 160 g cukraus
- 1/2 šaukštelio druskos
- 40 g tapiokos miltų (iš bėdos tiks ir kukurūzų krakmolas)
- 225 g miltų
- 15 g cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- 220 g sviesto
- 115 ml šalto vandens
-
Pirmiausia pasigaminame tešlą. Inde sumaišome miltus su cukrumi ir druska.
-
Iš šaldytuvo išimtą sviestą supjaustome nedideliais kūbeliais, sumaišome su miltų mišiniu ir pirštais šiek tiek pertriname. Tada supilame vandenį, išmaišome ir iškočiojame.
-
Jei sviestas pradeda tirpti, dedame tešlą į šaldytuvą 10 minučių.
-
Atvėsusią tešlą iškočiojame ir perlenkiame kelis kartus, tada vėl pakočiojame ir kartojame lankstymą dar 3-4 kartus (tokiu būdų gausime sluoksniuotą tešlą). Padaliname ją į dvi dalis. 2/3 tešlos naudosime pagrindui ir 1/3 viršutiniam pyrago sluoksniui.
-
Didesnę dalį tešlos iškočiojame (apie 5 mm storio) ir išklojame ja 22 cm skersmens kepimo formą.
-
Atskirame inde sumaišome šilauoges su cukrumi, druska, tapiokos miltais (arba kukurūzų krakmolu) ir citrinos sultimis. Gautą įdarą sudedame į kepimo formą ir užklojame likusia tešla. Jei jos liko daug – galima uždengti pilnai, jei mažiau padarome kelias juosteles.
-
Paruoštą pyragą prieš kepimą įdedame į šaldytuvą 30 minučių, kad sviestas sustingtų.
-
Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškępusį pyragą palaikome apie 3 valandas kambario temperatūroje, kad atvėstų ir pjaunant neišbėgtų įdaras.
Jei patiko šis šilauogių pyragas – daugiau kepinių receptų rasite čia
O dar daugiau desertų receptų galite rasti pas mano draugus čia
Parašykite komentarą