Silkė, ko gero, yra tas patiekalas, kurį švenčių metu galima sutikti beveik ant kiekvieno stalo. Turbūt daugelis pritartų, kad tai pakankamai pabodęs patiekalas su visomis savo gerai žinomomis variacijomis: pataluose, su morkomis, su grybais ir visa eilė kitų. Nepaisant to, šio patiekalo kartais visai pasiilgstama. Norime jums pasiūlyti išbandyti visai kitokį mėgstamos silkės receptą, kuris mums ypač patinka! Jūsų dėmesiui – silkė azijietiškai.
Nuostabi silkutė pagardinta imbieru, ryžių actu ir aitriaja paprika.
- 300-400 g silkės filė
- 1 raudonas svogūnas
- 1,5 laimo sulčių
- 1 nedidelė aitrioji paprika
- 1,5 cm dydžio imbiero gabalėlis
- 2 šaukštai ryžių acto
- 2 šaukštai vandens
- 2 šaukštai sojų padažo
- 1 šaukštelis cukraus
- šiek tiek juodų maltų pipirų
Svogūną susipjaustome pusžiedžiais, įspaudžiame pusę laimo vaisiaus sulčių ir suberiame cukrų. Viską išmaišome ir paliekame šaldytuve šiek tiek pasimarinuoti.
Tuomet smulkiai supjaustome čili pipirą ir imbierą. Juos beriame į indą ir užpilame ryžiu actu, sojos padažu. Taip pat pilame šiek tiek vandens ir šviežiai maltų juodų pipirų.
Silkės file nuplauname, padaliname į kelias didesnes ar mažesnes dalis ir sumerkiame į marinatą. Marinuojame bent vieną valandą šaldytuve.
Patiekiame su laimo sultyse marinuotais svogūnais, šviežiai tarkuota laimo žievele.
Daugiau puikių užkandžių receptų rasite čia.
omentarai
Kokia silkės filė naudojama recepte? Sūdyta, marinuota, ar tinka buvusi aliejuje?
Silkė paprastai būna sūri ir taip, ar tikrai reikia dar ir sojų padažo?
Aš dažniausiai naudoju aliejuje, tačiau ją visuomet nuplaunu prieš dedant į marinatą. Taip, šiek tiek reikia. Bet kokiu atveju laimo sultys sūrumą nugesina.:)