Žiauriai mėgstu silkę. Dažniausiai ją valgau tiesiog marinuotą su svogūnais, kartais dar kokią bulvytę išsiverdu šalimais. Bet šiandien nusprendžiau eiti kitu keliu. Užmačiau, kad šią savaitę LIDL‘e atsirado mano labai mėgstamos garstyčios (su medumi ir krapais). Jas kažkada naudojau gamindamas sumuštinukus su silke ir nerealiai patiko – žiauriai gerai derėjo su žuvimi.
Tai va, prigriebiau garstyčių, šaldytuve dar turėjau kelis ingredientus ir viską greitai sumečiau. Recepto konkretaus neturėjau, viskas vyko eksperi- mentuojant, bet stengiuosi sukurtą receptą aprašyti kuo detaliau ir tiksliau, nes silkės tartaras tikrai labai vertas dėmesio patiekalas! Būtinai jį išbandykite. Jau prisižadėjau sau, kad gaminsiu jį šventiniam stalui.
- 300 g silkės filė
- 1/2 obuolio
- 2 šaukštai garstyčių su medumi ir krapais
- 3 jaunos bulvytės
- 1/2 raudono svogūno
- 1/2 kaliaropės ar ropės
- 1 citrina
- šiek tiek druskos ir pipirų
- keli marinuoti agurkėliai
- šiek tiek šviežių krapų
- keli ridikėliai
Silkę (jei marinuota aliejuje) nuplauname ir nusausiname. Tada supjaustome nedideliais kubeliais.
- Silkę inde sumaišome su kubeliais pjaustytu obuoliu, svogūnu, kaliarope, tarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Marinuojame 30 min. Po to įmaišome smulkintų krapų.
Išverdame bulves (apie 20 min), leidžiame pravėsti ir supjaustome kubeliais.
- Patiekiame lėkštėje. Pirmiausia dedame virtų bulvių kubelius, ant viršaus sukrauname žuvies/daržovių mišinį.
- Šalimais patiekiame smulkintų marinuotų agurkėlių, šiek tiek garstyčių padažo bei ridikėlių.
#reklama #lidlpartnerystė
omentaras
kaip su mangais – gard=iai atrodo 🙂