Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Pavasariniai patiekalai
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Smidrai su šonine

  • 2016-05-19
  • 1 min. skaitymo
Total
4
Shares
4
0
0
0

Smidrai su šonine

Smidrai į Lietuvą atkeliavo seniai. Gaila, bet lietuviams jų skonis kaip daržovių nebuvo priimtinas, tad vėliau smidrai buvo auginami tik kaip gėlės. Šiaip daugelyje šalių ši daržovė laikoma delikatesine. Asmeniškai mes, kai tik prasideda smidrų sezonas (balandis-birželis), juos perkame ir valgome, nes tai yra tikrų tikriausias gėris. Smidrai su šonine – tikras delikatesas, prabangaus restorano užkandis, kurį visiškai lengvai pasigaminsite patys.

Jums reikės (3 užkandžio porcijos)

  • 300g smidrų;
  • 200g šoninės (bacon’o);
  • šlakelio alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

Visų pirma, pasiruošiame smidrus, kadangi ne visas jo stiebas yra valgomas. Suimame smidrą abejomis rankomis: viena ranka laikome smidrą nuo viršaus ties viduriu, kita – tik patį jo galą, ir lenkiame žemyn, kol sulūžta. Dalį, kurioje yra stiebo viršus pasiliekame, o iš apatinės galime išsivirti daržovių sultinį arba tiesiog išmesti, nes ji medinė ir nevalgoma (jei neaišku, kaip tai padaryti, pasižiūrėkite: https://www.youtube.com/watch?v=5ULUOUDwn3c ).

Smidrus tvirtai apvyniojame šoninės juostelėmis ( jei smidrai plonesni, kaip mūsų nuotraukoje, apvyniokite 3 smidrus viena šoninės juostele, jei stambesni, vyniokite po 2 smidrus ir pan.) Į keptuvę pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, jį gerai įkaitiname ir dedame šonine apvyniotus smidrus. Ugnį šiek tiek sumažiname ir kepame iš abiejų pusių, kol šoninė gražiai apskrus. Patiekiame apšlakstę truputėlį alyvuogių aliejaus.

Skanaus!

 

 

Total
4
Shares
Share 4
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • Smidrai
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.