Šis desertas gali būti pavadinamas tikrų tikriausia bomba dėl kelių priežasčių. Visu pirma, jo skonis – TOBULAS, visų antra, tai yra tikrų tikriausia kalorijų bomba, tačiau tikras desertas ir turi būti nuodėmingas, tiesa?
Nesumeluosiu sakydamas, kad šį desertą esu daręs labai daug kartų ir vis dar sugebu juo nustebinti svečius. Labai dažnai pasitaikantis scenarijus, kuomet svečiai jau pavalgę ir laimingi, tačiau, rodos, trūksta kažkokio saldumo. Nebėda – keli kiaušiniai ir sviestas iš šaldytuvo, šiek tiek miltų ir cukrus iš spintelės bei plytelė šokolado. Viskas susimakaluoja ir per 15 minučių šilti šokoladiniai pyragaičiai su skystu šokoladiniu vidumi jau valgytojų lėkštėse. Žinoma, jei dar atrandu užsilikusių ledų – visiškas rojus! Būtent tuom mane šis ‘Lava cake’ ir žavi – jam reikalingi ingredientai visiškai neįpatingi ir visuomet randami namuose. Išimtis gali būti tik šokoladas, kuris dažnai tiesiog kažkur dingsta… Tačiau išduosiu paslaptį, apsipirkinėdamas parduotuvėje pagriebiu plytelę konditerinio šokolado, tarsi sau sufleruodamas, kad jis bus skirtas tik kepiniams, o ne valgymui. Kaiptik tai vėl padariau šią savaitę apsipirkinėdamas LIDL parduotuvėje (beje, šią savaitę pas juos laaabai platus konditerijos ingredientų pasirinkimas: įvairios cukatos, pabarstukai, glajai ir pan.). Ir nepatikėsite, bet ši taisyklė, bent jau man, visuomet suveikia. Tiesą pasakius, dar niekuomet nesu ‘paslydęs’ ir toks šokoladas visuomet nugula šokoladiniuose kepiniuose. Tai gi, jūsų dėmesiui, šokoladinis “Lava cake” receptas:
Šiltas, lipnus ir labai nuodėmingas. Tobulo skonio desertas.
- 100 g šokolado
- 150 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 50 g miltų
- 100 g sviesto
- žiupsnelis cukraus pudros papuošimui
Inde išplakame cukrų su kiaušiniais. Kuomet cukrus grūdelių beveik nematyti – supilame miltus ir plakame dar kelias minutes.
Garų vonelėje ištirpiname sviestą su šokoladu. Gautai masei leidžiame kelias minutes atvėsti.
Pravėsusią šokolado/sviesto masę lengva srovele supilame į kiaušinių/cukraus mišinį. Pildami nuolat plakame.
Sviestu ištepame kepimo formeles. Aš naudoju 9 cm skersmens – gaunasi lygiai 6 pyragėliai.
Į sviestu išteptas formeles supilame gautą pyragėlių tešlą.
Formeles sudedame ant kepimo skardos ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 12 minučių.
Kuomet pyragėliai iškepa, peiliu apsukame ratą aplink kraštą, kad tešla atkibtų nuo formelės ir pyragėlį išverčiame į serviravimo lėkštę.
Galiausiai apibarstome cukraus pudra ir patiekiame su ledais ar šerbetu.
#LidlPartnerystė
omentarų
Būtinai gaminsiu.Tik norėjau paklausti kokias formeles naudojate ?Ačiū !
Dalia, aš naudoju va tokius. 9 cm skersmens.
Tobulai skanu!!!! Geriau nei restorane 🙂 aciu uz recepta!
Tobulo skonio! Tik kepiau 14min, 12 neužteko
Tobulo skonio! Tik kepiau 14min, 12 neužteko
Ar reikia įkaitinti orkaitę?
taip, būtinai.
Puikus receptas, skaniai pavyko, tik darėm mažesnėse keksiukų formelėse ir kepėm 8min30s, tobula.
Ačiū!
Sukepė visas, gavosi ne lava o tiesiog tešla neiškepusi. Viską dariau pagal receptą, bet įkaitinus iki 200 pradėjo svilti viršus po 3 min.
Gali būti, labai priklauso nuo orkaitės. Kepkite viršus + apačia. Šiek tiek žemesnėje, nei vidurinėje lentynoje.