Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
strutiena receptas
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Strutienos kepsnys su raudono vyno padažu

  • 2020-12-01
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
strutienos kepsnys su vyno padazu

Strutieną valgiau pirmą kartą. Taip, vėl ačiū savo mėgstamam LIDL’ui, kad įsitraukė į savo asortimentą tokią įdomybę iš Pietų Afrikos. Mėsos išvaizda šiek tiek priminė jautieną. Be to, kaip ir pastarąją, ją pakanka pakepti vos po kelias minutes iš abiejų pusių.

Jei atvirai, tai man šį strutiena savo skoniu labai priminė (ir gal net aplenkė) kokybišką brandintą jautienos filė. Skonis tikrai labai panašus, bet mėsos tekstūra kažkas naujo ir dar neragauto. Valgydamas jaučiau tvirtą, sultingą ir tuo pačiu metu labai lengvai besikramtančią mėsą – nebuvo jokio ‘gumiškumo’. Be to – kaina tikrai nesikandžioja. Apibendrinant galiu pasakyti, kad tikrai labai vertas dėmesio produktas ir tikrai rekomenduoju išbandyti. Išbandyti galite jei ir nesate egzotikos, o tiesiog jautienos mėgėjai, nes mėsos skonis, sakyčiau, tikrai subalansuotas lietuviškam skoniui. Beje, valgiau su garintomis daržovėmis ir vyno padažu, kuris nerealiai tiko prie strutienos.

strutienos kepsnys receptas
strutiena receptas
Spausdinti
Strutienos kepsnys su raudono vyno padažu
Pasiruošimas
30 mins
Kepimo trukmė
6 mins
 

Strutieną valgiau pirmą kartą ir jos skonis tikrai sužavėjo.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 2 strutienos kepsnių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 1 šalotas ar svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1,5 šaukšto balzamiko acto
  • 150 ml raudono sauso vyno
  • 300 ml jautienos sultinio
  • 3 šaukštai sviesto
  • šiek tiek virtų ar garintų daržovių garnyrui (pvz. bulvė, morka, kalafjoras, brokolis, šparagai, kriaušės)
Gamybos eiga
  1. Keptuvėje ištirpiname 1 šaukštą sviesto, ant jo pakepame smulkintą šalotą/svogūną ir česnaką, kol paruduoja. ⁠
  2. Supilame balzamiko actą ir vyną. Paverdame 5 min, tada supilame sultinį ir verdame 10 min, kol nugaruoja ir padažas sutirštėja. ⁠
  3. Nukeliame keptuvę nuo kaitros ir įmaišome 2 šaukštus šalto sviesto, pagardiname druska ir pipirais.⁠
  4. Strutieną laikome kambario temperatūroje bent 30 min. Nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir kepame labai karštoje keptuvėje po 3 min iš abiejų pusių.⁠
  5. Išimame iš keptuvės, pabarstome druska, pipirais ir leidžiame pailsėti 10 min uždengus aliuminio folija.⁠
  6. Patiekiame su mėgstamomis virtomis ar garintomis daržovėmis ir vyno padažu. ⁠
  • strutiena receptas
  • strutienos kepsnys

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

#reklama #lidlpartnerystė

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.