Halloumi sūris, jei dar neteko ragauti, yra nuostabaus skonio kiprietiškas sūris. Jo skonis ir tekstūra primena tiek fetos, tiek mocarelos sūrius. Halloumi yra šiek tiek sūrus ir standus (kartais net girgžda tarp dantų) bei labai sunkiai tirpsta. Dėl to, jis gali būti kuo puikiausiai kepamas ant grotelių ar keptuvėje. Na, mano skoniuj jis tobulas.
Šią savaitę LIDL’e kaip tik jį užmačiau (tarp Graikijos savaitės produktų) ir kaipmat ‘stvėriau’, žinodamas, kad vakarienei gaminsiu traškias halloumi sūrio lazdeles (halloumi fries). Apie šį patiekalą buvau girdėjęs gerų atsiliepimų, tad privalėjau išbandyti jį ir pats. Na ir ką jūs manote? Nu tai gi žinoma, man atrodo, kad atradau nauja savo mėgstamiausią, nesunkiai paruošiamą užkandį – party food. Gaminti nesunku, tačiau skonis 100 balų. Išorė traški, o vidus minkštas ir tąsus. Patiekiau su graikiško jogurto padažu, tačiau puikiai galima tiekti ir su trintu avokadu ar kokiu nors pomidorų padažu. Ai beje, kitą kartą tik gaminčiau su Panko stiliaus džiūvėsėliais, kad būtų dar daugiau traškumo, o šiaip nerealiai nerealus užkandukas.
Puikus užkandis, kuris tikrai patiks jūsų svečiams.
- 500 g kiprietiško halloumi sūrio
- 150 g miltų
- 200 g džiūvėsėlių (naudojau paprastus, bet Panko būtų dar geriau!)
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
- 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 1 šaukštelis paprikos miltelių
- 1 šaukštelis sezamo sėklų
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 1 litras saulėgrąžų ar rapsų aliejaus gruzdinimui
- 4 šaukštai graikiško jogurto
- 1/2 citrinos sulčių
- šiek tiek šviežios mėtos
- 1 skiltelė česnako
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Inde miltus sumaišome su džiovintu čiobreliu, raudonėliu, paprika, sezamo sėklomis, druska ir pipirais.
Atskirame inde išplakame kiaušinius.
Halloumi sūrį supjaustome 1 cm dydžio juostelėmis.
Sūrio juosteles išvoliojame miltų ir prieskonių mišinyje, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
Puode ant kaitvietės įkaitiname apie 1 litrą saulėgrąžų ar rapsų aliejaus iki 180 laipsnių. Jei neturite termometro – į aliejų įmeskite gabalėlį duonos. Jei jis paruduoja per 1 minutę, reiškias aliejus pakankamai įkaitęs ir tinkamas gruzdinimui.
Halloumi lazdeles gruzdiname aliejuje po 2 minutes (patarimas – daryti tai dalimis ir neperkrauti puodo, kad gražiai apskrustų). Tuomet ištraukiame iš puodo ir išdėliojame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Atskirame inde pasigaminame padažą. Graikišką jogurtą sumaišome su citrinos sultimis, smulkintu česnaku, alyvuogių aliejumi, smulkinta mėta ir druska bei pipirais.
Gruzdintas sūrio lazdeles patiekiame su padažu.
Kalbant apie gruzdinimą aliejuje, tam naudoju saulėgrąžų aliejų. Turiu nusipirkęs 1 litrą aliejaus, kurį būtent tam ir naudoju. Po kiekvieno kepimo, kuomet atvėsta, aliejų per smulkų sietelį perpilu atgal į butelį. Aš jį panaudoju kokius 5-6 kartus (gal ir daugiau). Kuomet gerokai patamsėja, reiškiasi jau geriau aliejų pakeisti nauju.
#reklama #lidlpartnerystė
omentarai
Suintrigavote🤔tikrai pabandysiu pasigaminti😊
Sveiki.Nuotraukoj kiaušiniai 2,o recepte 2X2?
Dėkoju už pastabumą!:) pataisiau. Reikalingi tik 2 kiaušiniai.
Labai patiko! Aciu uz recepta! Naudojau haloumi su chilli ir dar permezano i dziuveselius imaisiau.