Šie šventiniai pusryčiai, kaip ir galima spręsti iš pavadinimo, turėtų būti gaminami ypatingomis progomis, tačiau nebūtinai. Siūlome pasilepinti ir pasigaminti šį nuostabų patiekalą eilinį, mielą, laisvą savaitgalį. Nuo tokių nuostabių pusryčių, nuotaika iš karto taps geresnė.
- 2 kruasanų
- 4 kiaušinių (didelių)
- 1 šaukšto sviesto
- 50-70 g rūkytos lašišos
- šiek tiek druskos ir pipirų
- žiupsnelio laiškinio česnako
Pirmiausia pasiruošiame kruasanus: juos perpjauname išilgai, apibarstome druska, pipirais ir šiek tiek paskrudiname ant įkaitusios keptuvės (nepilame aliejaus, nes šie kepiniai savyje turi pakankamai sviesto) – skrudinkite tumpai, kadangi jie greitai gali pradėti svilti.
Tuomet į atskirą puodą dedame sviestą ir įmušame kiaušinius. Kaitiname ant mažos kaitros ir nuolat maišome, kol sviestas ištirps, o kiaušiniai iškeps. Labai svarbu kiaušinių neperkepti (tobula konsistencija, kuomet kiaušiniai jau iškepę, tačiau dar šiek tiek drėgnoki ir nesušokę į didelius gumuliukus).
Į iškepusią kiaušinienę beriame šiek tiek druskos, pipirų ir smulkintų laiškinių česnakų. Ant kruasano puselės uždedame rūkytos lašišos ir viską užklojame iškepta skystoka kiaušiniene. Patiekiame su kavos puodeliu.
3 comments
Skanu
Kadangi labai mėgstu kiaušinius (kiaušinienes, omletus ir t.t.), tai skamba labai nesudėtingai, bet tuo pačiu ir pasakiškai !
O taip, mes ir labai mėgstame:) o patiekalas tikrai nesudėtingas, tad pakankamai dažną savaitgalį gaminamės. Kol kas dar neatsivalgėme 🙂