Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Kepiniai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Svogūnų pyragas

  • 2016-06-09
  • 1 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

svogūnų pyragasVienas dažniausiai naudojamų ingridientų  mūsų patiekaluose, žinoma, yra svogūnas. Turbūt dauguma pasaulio virtuvių jį galėtų tituluoti ingridientų karaliumi, paskaninančiu įvairiausius patiekalus. Šis nuostabus svogūnų pyragas nereikalauja didelio kruopštumo jį gaminant, naudojami ingridientai yra paprasti ir dažnai „gulintys“ kažkur virtuvės spintelėse ar šaldytuve, tad svogūnų pyragas  labai greitai gali stovėti ir ant jūsų stalo.

 

Jums reikės

  • 500g. pakelio šaldytos bemielės tešlos;
  • 800g. svogūnų;
  • 200g. grietinės;
  • 4 kiaušinių;
  • 3valg.š. miltų;
  • 150g. amerikietiškos šoninės (bacon);
  • 1valg. šaukšto sviesto;
  • 1arb.š. kmynų;
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga

Įkaitiname kaptuvę (geriau naudoti gilesnę) be aliejaus ir dedame kubeliais smulkintą šoninę ir maišydami ją apkepame porą minučių. Tuomet, sumažinę kaitrą iki vidutinės, beriame kubeliais smulkintus svogūnus ir dedame šaukštą sviesto. Leidžiame jiems karamelizuotis, kepdami juos apie 30 min. ant nedidelės ugnies, karts nuo karto pamaišydami.

Kol kepa svogūnai, galime išsikočioti tešlą. Ją iškočioję, padengiame kapimo formą.

Svogūnams iškepus, juos išimame į atskirą lėkštę ir leidžiame šiek tiek atvėsti. Kai jie pravėsta, į atskirą indą įmušame kiaušinius, dedame grietinę, miltus, beriame druskos, pirių ir gerai viską išplakame. Tada į tą pačią masę dedame pravėsusius karamelizuotus svogūnus, beriame kmynų ir gerai gerai viską išmaišome. Šį gautą pyrago turinį suverčiame į sluoksniuota tešla padengtą kepimo formą. Išsikišusius tešlos kraštus užlenkiame ir paguldome ant pyrago viršaus ir dedame jį į iki 200 laipsnių įkaitintą oraitę, kepame 50 minučių. Kai pyragas iškepa, leidžiame jam pravėsti bent 30 minučių, o tada skanaujame.

Skanaus!

 

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.