Raudonasis tailandietiškas karis turbūt vienas iš mūsų mėgstamiausių greitai paruošiamų patiekalų, kurio užtenka 2-3 dienoms, arba dar kitaip, tai patiekalas skirtas “pašerti minią”. Didžiajai daliai mūsų “etatinių svečių” jau yra tekę paragauti šio patiekalo.
4 porcijoms reikės:
- 500g vištos krūtinėles;
- 1 skardinės (400ml) kokosų pieno;
- 50g raudonosios kario pastos (galima rasti didesniuose prekybos centruose arba čia).
- šiek tiek kokosų arba daržovių aliejaus kepimui;
- 1 nedidelio svogūno;
- pusės raudonos paprikos (galima naudoti ir kitas daržoves: morkas, baklažanus, cukinijas, bambukų ūglius);
- apie 150g šparaginių pupelių (mes naudojome šaldytas);
- nedidelis čili pipiras (galima naudoti be sėklų);
- 1 valgomas šaukštas žuvies padažo;
- 1 valgomas šaukštas palmių ar rudojo cukraus;
- 1-2 laimo vaisių sultys;
- Šiek tiek šviežios kalendros (nebūtina)*;
- 2 švieži ar džiovinti laimo lapai (nebūtina)*;
- 1 citrinžolės stiebas (nebūtina)*.
*Naudodami šiuos ingridientus pasieksite ypatingai autentišką tailandietiško kario skonį. Kalendrą ir citrinžolę galima rasti didesniuose prekybos centruose, o su laimo lapais situacija sunkesnė. Kiek teko domėtis, yra kelios internetinės parduotuvės kur galima jų įsigyti. Mes naudojame šaldytus šviežius, kuriuos esame parsivežę iš užsienio.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia įkaitiname aliejų puode, kuriame gaminsime karį. Supjaustytus pusžiedžiais svogūnus kartu su smulintu čili pipiru suberiame į puodą ir pakaitiname kelias minutes. Tada dedame kario pastą ir kepame dar porą minučių. Supjaustome vištenos file plonom juostelėm ir beriam į tą patį puodą. Kuomet vištiena pradeda baltuoti, pilame kokosų pieną ir sumažiname ugnį, kadangi kokosų pienas dėl karščio gali sušokti į gumulus. Tuomet pilame žuvų padažą, cukrų ir jei turime, dedame šiek tiek smulkintų šviežios kalendros stiebelių. Paverdame 10-15 minučių. Tuomet suberiame šaldytas ir/ar šviežias daržoves. Pavirus dar penkias minutes įspaudžiame laimo sultis. Tailandietiškas karis patiekiamas su ryžiais apibarsčius kalendros lapeliais.
Skanaus.