Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Tailandietiški patiekalai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Tom Kha Gai sriuba

  • 2016-05-10
  • 1 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

Tom Kha Gai sriuba

Tom Kha Gai sriuba – tikriausiai pats populiariausias Tailando virtuvės šedevras, atkeliavęs ir į mūsų patiekalų meniu. Patiekalas yra visiškai nesunkiai gaminamas, nors ir reikalauja kelių retesnių ingridientų, tačiau juos jau įmanoma rasti parduotuvių lentynose. Tradiciškai ši sriuba gali būti gardinama vištos kojomis, viduriais ar sukrešėjusiu krauju, tačiau šį kartą pateikiame savo skaitytojams  labiau priimtiną europietiškui skoniui, tačiau vis tik autentišką, Tom Kha Gai receptą.

Keturioms porcijoms prireiks

  • vienos skardinės (400ml) kokosų pieno;
  • vienos pakuotės (apie 150-200ml) kokosų kremo (yra didesniuose prekybos centruose, bet manome galima pakeisti ir panašiu kiekiu papildomu kokosų pienu);
  • vienos citrinžolės;
  • 4-5 šviežių ar džiovintų laimo lapų;
  • 3 laimo vaisių sulčių;
  • 500g vištienos file;
  • 3-4cm ilgio imbiero šaknies (tradičiškai naudojama alpinija (galangal), bet sunku jos rasti);
  • 450ml vištienos sultinio;
  • saujos pievagrybių ar kreivabudžių;
  • 1-2 šaukštų (arba pagal skonį) žuvies padažo;
  • vieno čili pipiro;
  • šiek tiek šviežios kalendros.

Gaminimo eiga

Buku peilio galu padaužome citrinžolę, kad suaktyvėtų aromatas, ir supjaustome į kelias dideles dalis. Nuluptą imbierą supjaustome plonomis juostelėmis. Tuomet į puodą pilame kokosų pieną, kokosų kremą, vištienos sultinį, dedame imbierą, citrinžolę, laimo lapus ir  kaitiname ant vidutinės temperatūros apie 4-5 minutes (neleidžiame pilnai užvirti, nes kokosų pienas gali sušokti į gumuliukus). Po to sudedame smulkiai pjaustytą vištieną su grybais ir tokiu pat būdu, iki galo neužvirdami, kaitiname apie 10-15 minučių. Kuomet višta išverda, beriame smulkintą čili pipirą, pilame žuvies padažą, laimo sultis. Tom Kha Gai sriubą patiekiame su smulkinta šviežia kalendra ir virtais ryžiais.

Skanaus.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • patiekalai su kokosų pienu
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.