Trinta pievagrybių sriuba – viena iš mūsų mėgstamiausių. Ši sriuba yra lengvai paruošiama, jai nereikia daug ingridientų. Mums ji skaniausia ką tik išvirta, tad dažniausiai ją suvalgome iškart, kai tik pasigaminame. Sriuba pasižymi vientisu, švelniu, kreminiu skoniu ir yra labai soti.
Jums reikės (4 porcijoms)
- Poros valg. š. sviesto;
- 1 nedidelio svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 400g. pievagrybių;
- 2 valg. š. miltų;
- 0,5 arb. š. džiovinto arba šviežio čiobrelio;
- 1,2 l. sultinio (gali būti sultinys iš kubelio);
- 100ml. grietinėlės;
- druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga
Į puodą, kuriame virsime sriubą, dedame porą šaukštų sviesto ir jį įkaitiname. Kai sviestas išsilydo ir puodas įkaista, dedame smulkintą svogūną ir česnaką. Juos kepame ant vidutinės ugnies, kol svogūnas pasidaro permatomas, apie 5min. Tuomet beriame pjaustytus pievagrybius ir viską kepame dar 15 min., kol pievagrybių sultys išgaruoja ir jie apskrudna, pasidaro rusvi. Tuomet į tą patį puodą dedame porą šaukštų miltų ir viską dažnai maišydami pakepame dar apie 2 min. Po to pilame sultinį (galime tiesiog pilti verdantį vandenį iš arbatinuko ir įmesti porą kubelių sultinio), viską išmaišome, uždengiame dangčiu, sumažiname kaitrą ir verdame apie valandą. Praėjus šiam laikui, sriubą sutriname rankiniu trintuvu (blenderiu), supilame grietinėlę, beriame druskos, pipirų pagal skonį. Patiekiame su skrebučiais arba česnakine duonele.
Skanaus!