Lengvai vakarienei dažnai renkamės sriubas. Ši trinta pomidorų sriuba yra labai lengvai ir greitai paruošiama. Dažniausiai šią sriubą gaminame kelioms dienos, nes kitą dieną ji būna dar skanesnė.
Išbandžius begalę skirtingų receptų nusprendėme, kad ši idealiausia.
- 2 skardinės po 400ml konservuotų pomidorų
- 1 didelis svogūnas
- 300 ml daržovių ar vištienos sultinio
- 3 skiltelės česnako
- šlakelis alyvuogių aliejaus kepimui
- 1/2 šaukšto pomidorų pastos
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 1 šaukštas rudo cukraus
- šiek tiek baziliko ir raudonėlio
- 2 saliero stiebai
Puode, kuriame virsime sriubą, ant vidutinės temperatūros įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintą svogūną su salieru. Praėjus kelioms minutėms suberiame smulkintą česnaką ir kepame dar porą minučių.
Tada į daržovės dedame pomidorų pastą ir dar šiek tiek leidžiame viskam pakepti, tik nepamirštame maišyti, nes pomidorų pasta gali pradėti svilti.
Po to į puodą suverčiame pomidorus (rekomenduojame naudoti kokybiškus itališkus) ir pilame sultinį, taip pat įdedame cukraus, šiek tiek druskos, pipirų ir viską verdame apie 15 min.
Beriame baziliką ir raudonėlį. Išvirusią sriubą sutriname rankiniu trintuvu. Patiekti galima su tarkuotu sūriu ir skrebučiais arba apšlakstyti pesto padažu.
omentarai
Bandysim. aciu
o kiek reikia saliero? 🙂 labai noriu išbandyti šį receptą, bet tarp ingredientų nematau saliero! help :)))
Kristina, kažkur pasimetė salieras 🙁
Papildžiau, 2 stiebai turėtų būti. Ačiū už pastabą! 🙂