Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Visi receptai

Triušienos riletas su čiobreliais

  • 2020-04-01
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
triušienos riletas

Karantino metu išsikėliau sau didelį uždavinį – pravalyti virtuvės spinteles ir stengtis sunaudoti kuo daugiau turimų, užsilikusių maisto produktų. Bevykdant inventorizaciją, akį patraukė turimas prancūziškas žverienos paštetas.

Kaipmat prisiminiau šaldytuvę laikomą triušieną, kurią magaryčių gavau iš “Lapino puotos” ir turimus žąsų taukus, kurių dar šiek tiek liko nuo Kalėdinės žąsies recepto. Mečiau sau iššūkį – sunaudoti šiuos produktus ir pasigaminti naminę triušienos užtepėlę/paštetą, o jei tiksliau tikrą prancūzišką klasiką – triušienos riletą. Jei trumpai, riletas yra paštetų ir terinų pusbrolis, tik ne toks iščiustytas. Tai patiekalas, kurio įprastai nesutiksite prabangiuose restoranuose ant baltos staltesės, o verčiau tikrame Prancūzijos kaime, storai užteptą ant riekės duonos, patiekiamą su marinuotu agurkėliu ir taure vyno. Gamybos procesas labai paprastas – išsūdyta mėsa užpilama ančių/žąsų/kiaulienos taukais ir kepama orkaitėje ant žemos temperatūros kelias valandas. Toks gamybos procesas vadinamas confit. Iškepta mėsa suplėšoma, sumaišoma su šlakeliu taukų ir tokiu būdu ji užkonservuojama. Triušiena šio patiekalo gamyboje dažnai būna pasirinkimas numeris 1, dėl savo švelnaus skonio ir derėjimo su kitais paprastais ingredientais (česnaku, citrina, čiobreliu). Apibendrinant galiu pasakyti, kad triušienos riletas mane sužavėjo. Skonis – pavasariškas, natūralus ir neapkrautas, kur puikiai jaučiamas švarios triušienos skonis. Patiekalo paruošimas nebuvo sudėtingas, ingredientai vos keli. Žinoma, čia būtinai reikia taukų, tačiau jei greitu metu kepsite orkaitėje antį ar žąsį – jokiu būdu neišpilkite taukų lauk, o juos panaudokite šiame recepte. Beje, jei ieškosite triušienos, ją galite užsisakyti į namus iš čia.

triušienos riletas
Spausdinti
Triušienos riletas su čiobreliais
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
1 hr 30 mins
Ant stalo per
1 hr 40 mins
 

Klasikinis, kelių šimtų metų prancūziškas patiekalas. 

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 400 g triušienos filė
  • 800 g žąsienis/antienos taukų
  • 3 lauro lapai
  • kelios šakelės šviežio čiobrelio
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 citrinos žievelė
  • žiupsnelis kvapiųjų pipirų
  • žiupsnelis malto muskato
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Triušieną inde sumaišome su smulkintais česnakais, lauro lapais, maltu muskatu, kvapiaisiais pipirais, citrinos žievele, druska ir juodais maltais pipirais. Indą uždengiame ir leidžiame pasimarinuoti 1-2 valandas šaldytuve. 

  2. Į nedidelį kepimo indą sudedame išsimarinavusią mėsą, užpilame skystais antienos/žąsienos taukais, kad ją pilnai apsemtų. 

  3. Kepimo indą standžiai uždengiame kepimo folija ir kepame pusantros valandos 120 laipsnių kaitros orkaitėje. 

  4. Kuomet iškepa, mėsą padedame į šalį ir leidžiame šiek tiek atvėsti, o po to to šakute ją suplėšome. 

  5. Tuo tarpu riebalus, kuriuose kepėme triušieną, perkošiame per smulkų sietelį, kad pravalytumėme. Pilame 4 šaukštus taukų į suplėšytą triušieną, o likutį padedame į šaldytuvą ir leidžiame sustingti bei nusėsti sultims. 

  6. Kuomet taukai sukietėja, nuimame juos šaukštu, kol ant indo dugno pasiekiame triušienos sultis. Jas supilame į plėšytą triušieną kartu su šiek tiek druskos ir maltais juodais pipirais. 

  7. Jei norisi, riletą galima pagardinti šaukšteliu dižono garstyčių ir 3-4 šaukštais brendžio/konjako/obuolių sidro. 

  8. Gautą masę labai gerai išmaišome ir sukrauname nuolat paslėgdami į stiklainiukus arba indelius. Ant viršaus užpilame kelis šaukštus skystų taukų ir dedame į šaldytuvą sustingti.

  9. Patiekiame su skrudinta duona, marinuotais agurkėliais. Dar labai tinka karamelizuoti svogūnai arba uogų džemas. 

#reklama

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.