Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Itališki patiekalai
  • Visi receptai

Triušienos troškinys su vyno padažu

  • 2018-03-14
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

triusienos troskinys

Papasakosime visai juokingą (arba gal tik mums vieniems juokingą) istoriją. Vieną dieną Marius Karolinai pagamino vištienos troškinį, kuris jai labai patiko, ir ji niekaip negalėjo atsistebėti jo nuostabiu skoniu. Tačiau Karolina buvo apgauta – vištienos troškinys pasirodė esąs triušienos troškinys.

Prieš kelias dienas prisiminėme šią juokingą (arba nejuokingą) istoriją ir savo virtuvėje sėkmingai atkūrėme tą patį itališką triušienos troškinį. Jei dar nesate ragavę šios mėsos, rekomenduojame išbandyti. Kaip ir supratote iš mūsų labai juokingos (arba nejuokingos) istorijos, savo skoniu ji panaši į vištieną. Sakoma, kad tai – viena švariausių mėsų, be to, joje gausu geležies ir baltymų. Na, tiesiog tobula! Beje, šiam receptui mes rinkomės šviežią Lapino Puota produkciją ir naudojome triušienos kumpelius bei filė gabalėlius.

 Triusienos-troskinys produktai

Sugrįštant prie pačio recepto, tai yra tradicinis, kelių šimtų metų senumo patiekalas, kilęs iš Neapolio regiono. Kadangi mėsa verdama apie valandą, ji tampa labai minkšta ir sultinga, o padažo skonis yra tiesiog neįtikėtinas – neatsivalgysite!

5 from 1 vote
Spausdinti
Triušienos troškinys
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
50 mins
Ant stalo per
1 hr
 

Itališkai troškinta triušiena balto vyno ir žolelių padaže.

Pamaitins: 4
Energinė vertė: 274 kcal
Ingredientai
  • 600 g triušienos (mes naudojome kumpelius ir filė)
  • 4 skiltelės česnako
  • 150 g šalotinių arba raudonų svogūnų
  • 1 čili pipiras
  • 250 ml balto sauso vyno
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 3 lauro lapai
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
  • 2-3 šakelės šviežio baziliko
  • 2-3 šakelės šviežių petražolių
  • 1-2 šakelės rozmarino
  • 50 ml grietinėlės
  • šiek tiek miltų
Gamybos eiga
  1. Triušieną supjaustome juostelėmis, apibarstome druska, pipirais ir išvoliojame miltuose. 

  2. Iki aukštos kaitros įkaitiname puodą arba didesnę keptuvę, kurioje virsime troškinį. Į ją įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir šiek tiek apkepame triušienos gabalėlius, kol lengvai apskrunda (po 1-2 minutes iš kievienos pusės). Jei puodas ar keptuvė maža, labai svarbu jos neperkrauti ir kepti dalimis, nes kitaip mėsa gaus mažai kaitros ir neapskrus.

  3. Kuomet triušiena apkepta, padedame ją į šalį. Į tą pati puodą/keptuvę pilame šiek tiek šviežio aliejaus, suberiame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, nuluptas, bet nepjaustytas česnako skilteles, smulkintą čili pipirą ir lauro lapus. Pakepame 2-3 minutes.

  4. Tada suverčiame apkeptą triušieną ir supilame vyną (puodas/keptuvė vis dar ant aukštos kaitros). Leidžiame vynui nugaruoti (2-3 minutės) ir supilame sultinį, grietinėlę, suberiame vyšninius pomidorus, smulkintus baziliko lapelius, rozmariną ir petražoles. 

  5. Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir verdame 50 minučių. Jei, įpusėjus virimui, padažas atrodo skystokas, stiklinėje sumaišome 1 šaukštą miltų su 2 šaukštais vandens ir supilame į troškinį.

  6. Įšvirusį troškinį patiekiame su bulvių ar saldžių bulvių koše.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

1 comment
  1. Egle parašė:
    2022-06-11 12:28

    Puikus receptas!!!!

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.