Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Lęšių sriuba (aštri)

  • 2016-03-16
  • 2 min. skaitymo
Total
9
Shares
9
0
0
0

lęšių sriubaKilę iš Centrinės Azijos prieš maždaug 8000 metų (manoma, kad tai viena iš pirmųjų augintų kultūrų),  lęšiai gali būti nesunkiai ir santykinai greitai paruošiami. Jie unikalūs tuom, jog linkę labai greitai sugerti skonį nuo prieskonių ar kitų produktų su kuriais verda.

Nepaisant lengvo paruošimo, lęšiai taip pat yra labai sveikas produktas, kuris mažina cholesterolio ir optimizuoja cukraus kiekį kraujyje, turi pakankamai vitaminų, baltymų, visiškai neturi riebalų ir žymiai sumažina širdies ligų riziką – todėl ši lęšių sriubą ne tik sveika, bet ir labai skani.

4-5 porcijoms reikės

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 1  svogūno;
  • 2  morkų;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 2 arb. šaukštelių malto kumino;
  • 1 arb. šaukštelio kario prieskonių;
  • 0,5 arb. šaukštelio aitriosios paprikos (pagal skonį);
  • 0,5 arb. šaukštelio džiovinto čiobrelio;
  • 1  (400ml) skardinės konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 1 stiklinės (200ml talpos) žaliųjų arba rudųjų lešių;
  • 1 sultinio kubelio;
  • 1,5 l verdančio vandens;
  • geros saujos špinatų;
  • druskos, pipirų pagal skonį;
  • citrinos sulčių patiekimui.

Gaminimo eiga

Į puodą, kuriame virs lęšių sriuba, pilame šlakelį aliejaus. Aliejui įkaitus, beriame smulintą svogūną, smulkintas morkas ir viską kepame apie 5 minutes, kol svogūnas sumunkštėja ir darosi permatomas. Tada dedame smulkintus česnakus ir prieskonius: kuminą, karį, aitriąją papriką, čiobrelį. Viską pakepame labai trumpai, apie 30 sekundžių , kol pasklinda prieskonių kvapai, nuolat maišydami, o tada suverčiame skardinę koncervuotų smulkintų pomidorų ir kelias minutes dar viską pakepame. Tada pilame verdantį vandenį (jį arbatinuke galima užsivirint), sutrupiname sultinio kubelį ir sudedame lęšius. Sumažiname ugnį iki vidutinės ir viską paliekame virti apie 35 – 40 minučių. Praėjus nurodytam laikui, patikriname skonį, dedame pipirų ir druskos, jei trūksta. Metame saują špinatų ir dar porą minučių sriubą paverdame.

Patiekiame su citrinos sultimis.

Total
9
Shares
Share 9
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • Aštrūs receptai
  • sriuba
  • sveika
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Estela parašė:
    2016-03-25 19:04

    Nuostabi sriuba, aciu

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2016-10-13 16:04

      Ačiū. Malonu, kad patiko 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.