Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Velykinis mesos pyragas
  • Itališki patiekalai
  • Visi receptai

Velykinis mėsos pyragas

  • 2018-03-22
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0

Velykinis mėsos pyragasPrisipažinsime – kepiniai nėra mūsų stiprioji pusė. Kodėl? Nes juos gaminant, virtuvėje reikia nemažai  ‘pažaisti‘, o, galiausiai, ji pavirsta į ‘bardaką‘ ir, neduok Dieve, neiškils tešla! Nepaisant to, kartais metam sau iššūkį ir skiriam tam laiko. Šį kartą mūsų iššūkiu tapo tradicinis velykinis mėsos pyragas, kuris paprastai gaminamas Didįjį Penktadienį ir valgomas Velykų sekmadienį. Tradiciškai pyragas įdaromas įvairiais sūriais, kumpiu ir rūkytomis ar vytintomis dešromis. Jis gali būti valgomas kaip šaltas užkandis, arba kaip pagrindinis patiekalas su įvairiais garnyrais. Sugrįžtant prie pyrago kepimo,  norėtumėm paminėti ir uždėti labai didelį pliusą “Kauno Grūdų” miltams “Ekstra”, kurie žymiai palengvino gamybos procesą, nepalikdami jokių tešlos gumuliukų, o minkymo laikas nebuvo ilgas.  Pyragas gavosi labai purus ir gražiai iškilęs! Kalbant apie pyrago skonį, tai – tikrų tikriausia Italija. Garantuojame, kad šis Velykinis mėsos pyragas taps jūsų šventinio stalo pažiba!

Velykinis mėsos pyragas - produktai

Velykinis mesos pyragas
Spausdinti
Velykinis mėsos pyragas
Pasiruošimas
20 mins
Kepimo trukmė
1 hr 20 mins
Ant stalo per
1 hr 40 mins
 

Tradicinis itališkas mėsos pyragas. Įprastai patiekiamas per šv. Velykas, tačiau gali būti šaunus patiekalas ir įprastomis dienomis!

Pamaitins: 8
Energinė vertė: 420 kcal
Ingredientai
  • 300 g aukščiausios klasės kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis sausų mielių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 12 g cukraus
  • 170 ml šilto vandens
  • 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
Idarui:
  • 3 kiaušiniai
  • 500 g rikotos
  • 100 g mocarelos sūrio
  • 100 g virto kumpio
  • 100 g itališko saliamio
  • 100 g aštrios rūkytos dešros (peperoni ar chorizo)
  • 25 g parmezano
  • 100 g vytinto kumpio (rekomenduojame prosciutto)
  • šiek tiek pipirų
  • šiek tiek sviesto
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia pasiruošiame tešlą: inde sumaišome miltus su druska ir cukrumi. Į atskirą indą supilame šiltą vandenį. Jame ištirpiname sausas mieles, supilame alyvuogių aliejų ir paliekame pastovėti šiltai apie 10 minučių. Tuomet  vandenį su ištirpusiomis mielėmis supilame į miltus, pasiraitojame rankoves ir minkome tešlą (beje, kaskart nustembame, kad naudojant "Kauno Grūdų" "Ekstra" miltus, jie visai nelimpa prie rankų! Gal žinote kodėl?). Tešlą minkome 5-10 minučių, tada dedame į indą, uždengiame maistine plėvele ir pastatome šiltoje vietoje 1 valandai, kad tešla iškiltų.

  2. Pasigaminame pyrago įdarą: saliamį, virtą kumpį ir aštrią rūkytą dešrą supjasutome juostelėmis arba kūbeliais ir atskirame inde sumaišome kartu su rikota, mozarella, tarkuotu parmezanu, 3 kiaušiniais, druska ir pipirais. 

  3. Kuomet tešla jau iškilus, ją padaliname į dvi dalis. Viena dalis bus mūsų pyrago pagrindas, tad jam skiriame šiek tiek daugiau tešlos (apie 2/3 viso kiekio), o kita - 'dangtis' (jam turėtų pakakti apie 1/3 visos tešlos). 

  4. Ant šiek tiek miltuoto pavišriaus plonai iškočiojame pyrago pagrindą. Tada imame 22-24 cm skersmens kepimo skardą, ją ištepame sviestu, o į jos vidų įklojame iškočiotą tešlą ir gražiai paskirstome po visą indo dugną ir šonus. 

  5. Ant pyrago dugno gražiai suklojame vytintą kumpį ir po to suverčiame visą įdarą bei tolygiai paskirstome. 

  6. Plonai iškočiojame likusį tešlos kiekį ir uždengiame pyragą. Kraštus suformuojame pirštais ar šakute, suspausdami viršutinį ir apatinį pyrago tešlos sluoksnius. Taip pat žirklėmis ar peiliu padarome kelias skilutes pyrago centre, kad išeitų garai, o kad viskas gražiais apskrustų, aptepame kiaušinio plakiniu.

  7. Pyragą kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 80 minučių. Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, jei pyragas atrodo gerokai apskrudęs, jį uždengiame aliuminio folija, kad nesudegtų.

  8. Iškepusį pyragą paliekame šaltai bent 1-2 valandos, kad pastingtų, ir tik tuomet valgome.

Daugiau pyragų receptų rasite čia

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.