Guliašų gali būti įvairių, bet mes siūlome išbandyti jų pradininką. Šis tradicinis Vengriškas guliašas – pavyzdys, kaip keli nebrangūs ir paprasti ingridientai, susibičiuliavę tarpusavyje, gali sukurti puikią skonių kombinaciją.
Šio patiekalo paslaptis – didelis kiekis saldžios paprikos miltelių, kurie yra plačiai paplitę tradicinėje vengrų virtuvėje. Labai svarbu, kad jie būtų kuo šviežesni ir, juos naudojant, pasistenkite jų negailėti.
5-6 porcijoms prireiks
- 500g kiaulienos arba jautienos kumpio;
- 2-3 svogūnų;
- 5 česnako skiltelių;
- 2 raudonų paprikų;
- vienos geltonos paprikos;
- 2 vidutinio dydžių bulvių;
- 2 pomidorų;
- 2 morkų;
- 500ml jautienos sultinio;
- poros šaukštų alyvuogių aliejaus arba sviesto;
- 2 šaukštų paprikos miltelių (galima ir daugiau);
- vieno lauro lapo;
- druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga
Puode, kuriame virsime guliašą, ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų/sviestą ir kepame smulkiai pjaustytą svogūną (7-8 minutes, kol svogūnai tampa rudoki). Tuomet beriame paprikos miltelius, kubeliais pjaustytą mėsą ir smulkintą česnaką. Kepame apie 10 minučių arba kol mėsa lengvai paruduoja. Tuomet suberiame kubeliais pjaustytą papriką ir pakepame dar 5 minutes. Po to suverčiame taip pat kubeliais pjaustytas morkas, bulves, pomidorus. Pilame jautienos sultinį, dedame lauro lapą, šiek tiek druskos ir pipirų (taip pat galima įberti šiek tiek aitriosios paprikos miltelių). Viską užverdame, uždengiame dangčiu ir paliekame pavirti ant vidutinės ugnies vienai valandai. Vengriškas guliašas paprastai patiekiamas su grietine ir skrudinta duona/batonu.
Skanaus.
omentarų
GERAS guliašas! Ruošiau jau ne kartą. Ačiū labai už receptą!
Labai smagu, kad patiko! :))
Super receptas! Jeigu kazkas turi Ukrainietiska kazana, pameginkit gaminti jame, laaaabai skanu!
Gaila neturiu, bet įsivaizduoju kokia bomba turėtų būti!
Tikrai labai skanu! Aš irgi guliašą dabar gaminu tik pagal šį receptą! Ačiū..
Jolanta, malonu! Ir ačiū už priminimą, senokai jį begaminau. Reiks kurią dieną išsivirti. 😀
Mūsų šeimos favoritas !!! Šventojoje Vikinge ragavom kažkada labai patiko . Sakau reikia daryt namuose ! Skonis identiškas . 🙂 Darom ir ant laužo kazane !
Labai noriu išbandyti ir kazane :). Džiaugiuos, kad patiko 🙂
NA, tiesiog auper receptas, esu labai dėkinga autoriui! Ir gaminu jau kelintą kartą pagal šį receptą, nes jis tiesiog super!
Jei ne paslaptis, ar jūs pats sukūrėte šį receptą remadamasis vengriškos virtuvės tradicija, ar tieisog tai ir yra originalus guliašo receptas?
Gal žinote daugiau vengrų virtuvės receptų? Įtariu, aš šalia balkaniškos, lietuviškos, itališkos virtuvių tradicijų, galiu būti potenciali vengriškos virtuvės fanė 😀
Kiek girdėjau, vengrams būdinga troškiniai, ilgai gaminami patiekalai (su prieskoningumu, mėsiškumu ir t.t.)? 🙂
Greta, ačiū. 🙂 Receptą sukūriau remdamasis tradicijomis. Taip pat remdamasis savo kulinarinėmis žiniomis, įnešiau ir šiek tiek patobulinimų iš savo pusės. 🙂 Žinokite daugiau nelabai ir žinau, bet esant reikalui reiktų pasidomėti. Ačiū 😀