Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Vengriški patiekalai
  • Visi receptai

Vengriškas guliašas

  • 2016-04-07
  • 1 min. skaitymo
Total
5
Shares
5
0
0
0

vengriskas-guliasasGuliašų gali būti įvairių, bet mes siūlome išbandyti jų pradininką. Šis tradicinis Vengriškas guliašas – pavyzdys, kaip keli nebrangūs ir paprasti ingridientai, susibičiuliavę tarpusavyje, gali sukurti puikią skonių kombinaciją.

Šio patiekalo paslaptis – didelis kiekis saldžios paprikos miltelių, kurie yra plačiai paplitę tradicinėje vengrų virtuvėje. Labai svarbu, kad jie būtų kuo šviežesni ir, juos naudojant, pasistenkite  jų negailėti.

5-6 porcijoms prireiks

  • 500g kiaulienos arba jautienos kumpio;
  • 2-3 svogūnų;
  • 5 česnako skiltelių;
  • 2 raudonų paprikų;
  • vienos geltonos paprikos;
  • 2 vidutinio dydžių bulvių;
  • 2 pomidorų;
  • 2 morkų;
  • 500ml jautienos sultinio;
  • poros šaukštų alyvuogių aliejaus arba sviesto;
  • 2 šaukštų paprikos miltelių (galima ir daugiau);
  • vieno lauro lapo;
  • druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga

Puode, kuriame virsime guliašą, ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų/sviestą ir kepame smulkiai pjaustytą svogūną (7-8 minutes, kol svogūnai tampa rudoki). Tuomet beriame paprikos miltelius, kubeliais pjaustytą mėsą ir smulkintą česnaką. Kepame apie 10 minučių arba kol mėsa lengvai paruduoja. Tuomet suberiame kubeliais pjaustytą papriką ir pakepame dar 5 minutes. Po to suverčiame taip pat kubeliais pjaustytas morkas, bulves, pomidorus. Pilame jautienos sultinį, dedame lauro lapą, šiek tiek druskos ir pipirų (taip pat galima įberti šiek tiek aitriosios paprikos miltelių). Viską užverdame, uždengiame dangčiu ir paliekame pavirti ant vidutinės ugnies vienai valandai. Vengriškas guliašas paprastai patiekiamas su grietine ir skrudinta duona/batonu.

Skanaus.

Total
5
Shares
Share 5
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • sriuba
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarų
  1. Rasa parašė:
    2019-04-13 15:25

    GERAS guliašas! Ruošiau jau ne kartą. Ačiū labai už receptą!

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-04-15 20:59

      Labai smagu, kad patiko! :))

      Atsakyti
  2. Linas parašė:
    2019-06-16 17:24

    Super receptas! Jeigu kazkas turi Ukrainietiska kazana, pameginkit gaminti jame, laaaabai skanu!

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-06-18 21:00

      Gaila neturiu, bet įsivaizduoju kokia bomba turėtų būti!

      Atsakyti
  3. Jolanta parašė:
    2019-07-24 16:15

    Tikrai labai skanu! Aš irgi guliašą dabar gaminu tik pagal šį receptą! Ačiū..

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-07-24 17:54

      Jolanta, malonu! Ir ačiū už priminimą, senokai jį begaminau. Reiks kurią dieną išsivirti. 😀

      Atsakyti
    2. Kornelija parašė:
      2019-09-02 12:34

      Mūsų šeimos favoritas !!! Šventojoje Vikinge ragavom kažkada labai patiko . Sakau reikia daryt namuose ! Skonis identiškas . 🙂 Darom ir ant laužo kazane !

      Atsakyti
      1. Marius parašė:
        2019-09-09 22:12

        Labai noriu išbandyti ir kazane :). Džiaugiuos, kad patiko 🙂

        Atsakyti
  4. Gretula parašė:
    2020-12-23 18:39

    NA, tiesiog auper receptas, esu labai dėkinga autoriui! Ir gaminu jau kelintą kartą pagal šį receptą, nes jis tiesiog super!
    Jei ne paslaptis, ar jūs pats sukūrėte šį receptą remadamasis vengriškos virtuvės tradicija, ar tieisog tai ir yra originalus guliašo receptas?
    Gal žinote daugiau vengrų virtuvės receptų? Įtariu, aš šalia balkaniškos, lietuviškos, itališkos virtuvių tradicijų, galiu būti potenciali vengriškos virtuvės fanė 😀
    Kiek girdėjau, vengrams būdinga troškiniai, ilgai gaminami patiekalai (su prieskoningumu, mėsiškumu ir t.t.)? 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-01-19 16:23

      Greta, ačiū. 🙂 Receptą sukūriau remdamasis tradicijomis. Taip pat remdamasis savo kulinarinėmis žiniomis, įnešiau ir šiek tiek patobulinimų iš savo pusės. 🙂 Žinokite daugiau nelabai ir žinau, bet esant reikalui reiktų pasidomėti. Ačiū 😀

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Datulių pyragas su ledais
    Datulių pyragas su karameliniu padažu
    • 2018-01-18
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.