Beveik įpusėjus vasarai ir, ko gero, išbandžius visus šašlykų receptus, siūlome įnešti šiokių tokių naujovių į jūsų lauko kepsnių repertuarą. Vištiena jamaikietiškai arba jerk chicken – populiarus jamaikietiškas gatvės maistas, paprastai patiekiamas su ryžiais, saldžiomis bulvėmis (batatais), plantanais ar ananasais. Siūlome paragauti.
Keturioms porcijoms prireiks
- 8 vištienos šlaunelių;
- šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui;
- 2 šaukštų vorčesterio padažo;
Marinatui prireiks
- vieno scotch bonnet arba habanero čili pipiro;
- 2-3 česnako skiltelių;
- 1 šaukštelio maltų gvazdikėlių;
- 1 šaukštelio malto cinamono;
- 1 šaukštelio malto muskato riešuto;
- 2 šaukštelių maltų kvapiųjų pipirų;
- 1 šaukšto džiovinto arba poros šakelių šviežio čiobrelio;
- 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- šiek tiek druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga
Pirmiausia pasigaminame marinatą. Tradiciškai marinatas gaminamas iš scotch bonnet pipirų, kadangi tik jie suteikia unikalų aštrumą ir turi ryškų vaisinį poskonį, todėl juos ir rekomenduojame naudoti, nors, iš bėdos, tinka ir habanero (daugiau informacijos apie šiuos pipirus rasite čia). Nesvarbu, kuriuos aštriuosius pipirus naudosite – juos kartu su česnakais smulkiai supjaustome ir beriame į indą kartu su visais maltais prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir viską gerai išmaišome. Nusausiname vištienos šlauneles ir ties storiausiomis dalimis peiliu padarome po 2-3 ręžius (taip mėsa tolygiau marinuosis). Vištieną ištriname gautu marinatu ir paliekame šaldytuve per naktį. Kepame ant grotelių apie 15-20 minučių, aplaistę vorčesterio padažu. Taip pat šlauneles galime kepti ir namuose, tuomet šlauneles apskrudiname keptuvėje ir apšlakstome vorčesteriu, o po to dedame į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių. Vištieną jamaikietiškai patiekiame su ryžiais ar saldžiomis bulvėmis (batatais) ir ananasų salsa (receptas čia).
Skanaus.