Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Jamaikietiški patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Vištiena jamaikietiškai (jerk chicken)

  • 2016-07-05
  • 1 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

Jerk chicken

Beveik įpusėjus vasarai ir, ko gero, išbandžius visus šašlykų receptus, siūlome įnešti šiokių tokių naujovių į jūsų lauko kepsnių repertuarą. Vištiena jamaikietiškai arba jerk chicken – populiarus jamaikietiškas gatvės maistas, paprastai patiekiamas su ryžiais, saldžiomis bulvėmis (batatais), plantanais ar ananasais. Siūlome paragauti.

Keturioms porcijoms prireiks

  • 8 vištienos šlaunelių;
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 2 šaukštų vorčesterio padažo;

Marinatui prireiks

  • vieno scotch bonnet arba habanero čili pipiro;
  • 2-3 česnako skiltelių;
  • 1 šaukštelio maltų gvazdikėlių;
  • 1 šaukštelio malto cinamono;
  • 1 šaukštelio malto muskato riešuto;
  • 2 šaukštelių maltų kvapiųjų pipirų;
  • 1 šaukšto džiovinto arba poros šakelių šviežio čiobrelio;
  • 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • šiek tiek druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga

Pirmiausia pasigaminame marinatą. Tradiciškai marinatas gaminamas iš scotch bonnet pipirų, kadangi tik jie suteikia unikalų aštrumą ir turi ryškų vaisinį poskonį, todėl juos ir rekomenduojame naudoti, nors, iš bėdos, tinka ir habanero (daugiau informacijos apie šiuos pipirus rasite čia). Nesvarbu, kuriuos aštriuosius pipirus naudosite – juos kartu su česnakais smulkiai supjaustome ir beriame į indą kartu su visais maltais prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir viską gerai išmaišome. Nusausiname vištienos šlauneles ir ties storiausiomis dalimis peiliu padarome po 2-3 ręžius (taip mėsa tolygiau marinuosis). Vištieną ištriname gautu marinatu ir paliekame šaldytuve per naktį. Kepame ant grotelių apie 15-20 minučių, aplaistę vorčesterio padažu. Taip pat šlauneles galime kepti ir namuose, tuomet šlauneles apskrudiname keptuvėje ir apšlakstome vorčesteriu, o po to dedame į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių. Vištieną jamaikietiškai patiekiame su ryžiais ar saldžiomis bulvėmis (batatais) ir ananasų salsa (receptas čia).

Skanaus.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • Aštrūs receptai
  • vištiena
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.