Vištienos jalfrezi – vienas iš populiariausių europietiškam skoniui pritaikytų Indiškų patiekalų, paplitusių europoje. Galima teigti, kad šis patiekalas populiarumu ir skonio savybėmis šiek tiek nusileidžia vištienos tika masala (dar viena indiška adaptacija, kurios receptas bus jau greitai), tačiau vis vien yra labai gardus ir pasižymi indiškais skoniais.
Keturioms porcijoms jalfrezi prireiks
- 400g vištienos krūtinėlės;
- 1 raudonos paprikos;
- 1 vidutinio svogūno;
- šviežios kaldendros lapelių;
- šaukštelio malto kumino;
- šaukštelio ciberžolės;
- šaukštelio maltos kalendros;
- dviejų šaukštelių garam masala mišinio
- šiek tiek aliejaus kepimui.
Padažui reikės:
- vieno vidutinio svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- skardinės konservuotų pomidorų arba 400ml pomidorų pasatos (tyrės);
- 200ml vandens;
- šaukštelio malto kumino;
- šaukštelio ciberžolės;
- 2 čili pipirų (geriausia žalių);
- šaukštelio maltos kalendros.
Gaminimo eiga
Supjaustome vištos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir apibarstome malta kalendra, kuminu ir ciberžole. Tuomet gaminamės padažą: į iki vidutinės ugnies įkaitintą puodą pilame aliejų ir apkepame labai smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir čili pipirus (apie 10 minučių). Tuomet beriame likusius prieskonius ir šiek tiek pakepiname, kad pasklistų aromatas. Į tą patį puodą suverčiame skardinę konservuotų pomidorų, kuriuos prieš pildami sutriname rankiniu trintuvu (taip pat galima naudoti ir pomidorų tyrę). Padažą patroškiname and nedidelės kaitros apie 15 minučių. Kuomet padažas sutirštėja – pilame vandenį. Tuo pat metu, atskiroje keptuvėje apsikepiname vištieną. Kada mėsa paruduoja – verčiame ją į padažą kartu su pjaustyta raudona paprika, likusiu kūbeliais pjaustytu svogūnu, garam masala prieskoniais ir smulkinta šviežia kalendra. Viską dar patroškiname apie 10-15 minučių. Vištienos jalfrezi patiekiame su ryžiais ar indiška duonele.
Skanaus.