Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
jautienos kepsnys
  • JAV patiekalai
  • Visi receptai

Jautienos kepsnys su pipiriniu padažu

  • 2017-12-12
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

jautienos kepsnys su pipiriniu padažu

“Super” – sutartinai ištarėme tik paragavę šio jautienos kepsnio, kurį valgėme ypač lėtai, nes buvo tikrai labai gerai. Mėsa tiesiog tirpo burnoje, bet pradėkime viską nuo pradžių. Pastaruoju metu pradėjome kreipti didelį dėmesį į perkamą mėsą, o ypač į jautieną. Jei norime pasilepinti tikrai geru kepsniu, nuolatos renkamės brandintą mėsinių galvijų jautieną, kuri pasižymi minkštumu ir sodrumu. Gaminti su tokia mėsa taip pat vienas malonumas. Kadangi brandinimo metu mėsa netenka didelio kiekio savo skysčio, kepdamas jautienos kepsnys neišskiria daug vandens ir mėsa puikiai apskrunda (o ne verda savo sultyse, kaip kartais nutinka su prastesnės kokybės mėsa). Šį kartą rinkomės lietuvišką ir natūralų “Feel The Beef” 30 dienų brandintą jautienos antrekotą, iš laisvėje augintų galvijų. Jį gardinome tiktai druska ir pipirais bei paprastu ir egzotišku pipiriniu padažu, na, ir keliomis daržovėmis. Taigi, dalinamės ingridientų sąrašu, receptu ir keliais patarimais.

Jautienos steikas ingridientai

jautienos steikas keptuvėje

jautienos kepsnys
Spausdinti
Jautienos kepsnys su pipiriniu padažu
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
30 mins
Ant stalo per
35 mins
 

Tikras džiaugsmas mėsos megėjams.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 200-300 g brandintos jautienos antrekotas
  • šiek tiek jūros druskos ir šviežiai maltų juodų pipirų
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 nedidelis svogūnas (arba šalotinis svogūnas)
  • 1 šaukštas nemaltų juodų pipirų grūdelių
  • 1 šaukštas grudėtų garstyčių
  • 3 šaukštai grietinėlės
  • 1/3 jautienos sultinio kūbelio
  • 150 ml vandens
  • 1 žalia paprika
  • 1 raudona paprika
  • 1 raudonas svogūnas
  • 1 nedidelė cukinija
  • 1 šakelė rozmarino
  • 1 skiltelė česnako
  • šiek tiek vyšninių pomidorų
Gamybos eiga
  1. Norint pagaminti tobulą jautienos kepsnį, galioja viena labai svarbi taisyklė - prieš kepant mėsą, ją reikia palaikyti kambario temperatūroje 30-60 minučių, kad atšiltų. Kitu atveju, rizikuojate netolygiai iškepti steiką ir turėti šaltą vidų.

  2. Kol mėsa ruošiasi kepimui, juostelėmis supjaustome paprikas, raudoną svogūną skiltelėmis, o cukiniją griežinėliais. Daržoves sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, kartu su vyšniniais pomidorais ir sutraiškyta česnako skiltele, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Taip pat pabarstome druska, pipirais ir smulkintu rozmarinu. Viską šiek tiek pamaišome ir kepame 230 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

  3. Kuomet mėsa jau pasiruošusi kepimui, ant viryklės dedame keptuvę (labai rekomenduojame špižinę, plieninę arba grill) ir nustatome pačią didžiausią kaitrą. Keptuvę labai gerai įkaitiname, dedame šaukštą sviesto ir ištirpiname. 

  4. Tuomet dedame mėsą. Kepame 2-3 minutes (4-5 jei norit labiau iškepusio)  iš vienos pusės, tiek pat iš kitos. Labai svarbu, kepant steiką, jį kuo mažiau vartyti, kad mėsa gražiai apskrustų. 

  5. Iškepusį kepsnį išimame iš keptuvės pabarstome jūros druska, šviežiai maltais juodais pipirais ir leidžiame pailsėti 5-10 minučių. Labai svarbu, neskubėti jo prapjauti, kad neišbėgtų sultys.

  6. Kol jautienos kepsnys ilsisi, pasigaminame padažą: į tą pačią keptuvę su mėsos sultimis dedame šaukštą sviesto, beriame kūbeliais smulkintą svogūną ir pakepame 2-3 minutes ant vidutinės kaitros. Po to dedame grūdėtas garstyčias, sultinio kūbelį ir pilame vandenį. Paverdame kelias minutes. Tada beriame pipirų grūdelius, grietinėlę, gerai pamaišome ir paverdame dar dvi minutes. Padažas paruoštas.

  7. Kepsnį patiekiame su šiltomis keptomis daržovėmis, pipiriniu padažu ir lėtai mėgaujamės.

Patarimai

"Feel The Beef" brandintos jautienos rasite didžiuosiuose Vilniaus ir Kauno Rimi prekybos centruose. Daugiau informacijos apie gamintoją adresu: www.feelthebeef.lt

 

 

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.