Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
jautienos kepsnys
  • JAV patiekalai
  • Visi receptai

Jautienos kepsnys su pipiriniu padažu

  • 2017-12-12
  • 2 min. skaitymo
Total
15
Shares
15
0
0
0

jautienos kepsnys su pipiriniu padažu

“Super” – sutartinai ištarėme tik paragavę šio jautienos kepsnio, kurį valgėme ypač lėtai, nes buvo tikrai labai gerai. Mėsa tiesiog tirpo burnoje, bet pradėkime viską nuo pradžių. Pastaruoju metu pradėjome kreipti didelį dėmesį į perkamą mėsą, o ypač į jautieną. Jei norime pasilepinti tikrai geru kepsniu, nuolatos renkamės brandintą mėsinių galvijų jautieną, kuri pasižymi minkštumu ir sodrumu. Gaminti su tokia mėsa taip pat vienas malonumas. Kadangi brandinimo metu mėsa netenka didelio kiekio savo skysčio, kepdamas jautienos kepsnys neišskiria daug vandens ir mėsa puikiai apskrunda (o ne verda savo sultyse, kaip kartais nutinka su prastesnės kokybės mėsa). Šį kartą rinkomės lietuvišką ir natūralų “Feel The Beef” 30 dienų brandintą jautienos antrekotą, iš laisvėje augintų galvijų. Jį gardinome tiktai druska ir pipirais bei paprastu ir egzotišku pipiriniu padažu, na, ir keliomis daržovėmis. Taigi, dalinamės ingridientų sąrašu, receptu ir keliais patarimais.

Jautienos steikas ingridientai

jautienos steikas keptuvėje

jautienos kepsnys
Spausdinti
Jautienos kepsnys su pipiriniu padažu
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
30 mins
Ant stalo per
35 mins
 

Tikras džiaugsmas mėsos megėjams.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 200-300 g brandintos jautienos antrekotas
  • šiek tiek jūros druskos ir šviežiai maltų juodų pipirų
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 nedidelis svogūnas (arba šalotinis svogūnas)
  • 1 šaukštas nemaltų juodų pipirų grūdelių
  • 1 šaukštas grudėtų garstyčių
  • 3 šaukštai grietinėlės
  • 1/3 jautienos sultinio kūbelio
  • 150 ml vandens
  • 1 žalia paprika
  • 1 raudona paprika
  • 1 raudonas svogūnas
  • 1 nedidelė cukinija
  • 1 šakelė rozmarino
  • 1 skiltelė česnako
  • šiek tiek vyšninių pomidorų
Gamybos eiga
  1. Norint pagaminti tobulą jautienos kepsnį, galioja viena labai svarbi taisyklė - prieš kepant mėsą, ją reikia palaikyti kambario temperatūroje 30-60 minučių, kad atšiltų. Kitu atveju, rizikuojate netolygiai iškepti steiką ir turėti šaltą vidų.

  2. Kol mėsa ruošiasi kepimui, juostelėmis supjaustome paprikas, raudoną svogūną skiltelėmis, o cukiniją griežinėliais. Daržoves sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, kartu su vyšniniais pomidorais ir sutraiškyta česnako skiltele, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Taip pat pabarstome druska, pipirais ir smulkintu rozmarinu. Viską šiek tiek pamaišome ir kepame 230 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

  3. Kuomet mėsa jau pasiruošusi kepimui, ant viryklės dedame keptuvę (labai rekomenduojame špižinę, plieninę arba grill) ir nustatome pačią didžiausią kaitrą. Keptuvę labai gerai įkaitiname, dedame šaukštą sviesto ir ištirpiname. 

  4. Tuomet dedame mėsą. Kepame 2-3 minutes (4-5 jei norit labiau iškepusio)  iš vienos pusės, tiek pat iš kitos. Labai svarbu, kepant steiką, jį kuo mažiau vartyti, kad mėsa gražiai apskrustų. 

  5. Iškepusį kepsnį išimame iš keptuvės pabarstome jūros druska, šviežiai maltais juodais pipirais ir leidžiame pailsėti 5-10 minučių. Labai svarbu, neskubėti jo prapjauti, kad neišbėgtų sultys.

  6. Kol jautienos kepsnys ilsisi, pasigaminame padažą: į tą pačią keptuvę su mėsos sultimis dedame šaukštą sviesto, beriame kūbeliais smulkintą svogūną ir pakepame 2-3 minutes ant vidutinės kaitros. Po to dedame grūdėtas garstyčias, sultinio kūbelį ir pilame vandenį. Paverdame kelias minutes. Tada beriame pipirų grūdelius, grietinėlę, gerai pamaišome ir paverdame dar dvi minutes. Padažas paruoštas.

  7. Kepsnį patiekiame su šiltomis keptomis daržovėmis, pipiriniu padažu ir lėtai mėgaujamės.

Patarimai

"Feel The Beef" brandintos jautienos rasite didžiuosiuose Vilniaus ir Kauno Rimi prekybos centruose. Daugiau informacijos apie gamintoją adresu: www.feelthebeef.lt

 

 

Total
15
Shares
Share 15
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.