Vieną savaitgalį, pavargę nuo kas rytą valgomų kiaušinių, nusprendėme, kad viskas – šiandien gaminame keptus varškėčius. Iškamantinėjome savo mamas, gavome patarimų ir puolėme minkyti tešlą. Ir, o Dievai,(arba ‘oh my god’ angliškai), kaip šie kepti varškėčiai mums patiko! Tikri debesėliai – purūs ir lengvučiai, o kad nebūtų per daug lengvučiai, pasijutę tikrais blogiukais, varškėčius patiekėme su skrudinta rūkyta šonine ir klevų sirupu. Na, tiesiog tobula harmonija! Skamba įdomiai, tačiau tikrai verta.
Į indą beriame šaukštelį sodos ir ją apšlakstome keliais lašais citrinos sulčių. Labai gerai pamaišome. Tokiu būdu varškėčiuose nesijaus sodos kartumas. Šiame recepte soda labai svarbi, kadangi ji suteiks tešlai purumą.
Lengvi kaip debesėliai, su šiek tiek paskrudusia plutele. Na, tiesiog tobuli! O jau ta skrudinta šoninė...
- 1 pokelio varškės (180g)
- 1 kiaušinio
- 1 šaukšto cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1/2 šaukštelio sodos
- 1/2 šaukštelio citrinos sulčių
- kelių juostelių šaltai rūkytos šoninės
- 3-4 šaukštų miltų
- klevų sirupo patiekimui
Pirmiausia keptuvėje paskrudiname rūkytą šoninę (2-3 minutės iš kiekvienos pusės).
Tada į indą beriame šaukštelį sodos ir ją apšlakstome keliais lašais citrinos sulčių. Labai gerai pamaišome. Tokiu būdu varškėčiuose nesijaus sodos kartumas. Šiame recepte soda labai svarbi, kadangi ji suteiks tešlai purumą.
Į tą patį indą beriame varškę, mušame kiaušinį, beriame cukrų, šiek tiek druskos ir, pradžiai, 3-4 šaukštus miltų. Viską gerai išmaišome. Jei tešla atrodo skystoka ir lipni, beriame dar šiek tiek miltų.
Iš paruoštos tešlos suformuojame 1 cm storio varškėtukus (turėtų gautis 6-8) ir kepame ant keptuvės (prieš tai joje ištirpinus šiek tiek sviesto) po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrunda.
Varškėčius patiekiame su skrudinta šonine, apšlakstę klevų sirupu.
Daugiau puikių pusryčių receptų rasite čia