Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
prancūziški kruasanai
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Prancūziški patiekalai
  • Pusryčių receptai
  • Visi receptai

Naminiai kruasanai nuo a iki z

  • 2021-02-09
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0
naminiai kruasanai

Iškart perspėju, kad šių prancūziškų kepinių gamyba sudėtinga, o receptas ypač ilgas. Bei jei būsi drąsuolis (-ė) ir nuspręstum išbandyti juos pasigaminti namuose – tikrai labai džiaugčiausi ir pasveikinčiau. Beje, kad būtų įdomiau – šiuos kruasanus gaminau tik iš LIDL parduovėje rastų produktų (pienas, sviestas, miltai ir t.t.). Bet galiu pasakyti, kad jei jau gavosi naminiai kruasanai, tai viskas su LIDL produkcija yra labai gerai. 😀

prancūziški kruasanai
Spausdinti
Naminiai kruasanai nuo a iki z
Pasiruošimas
1 d
Kepimo trukmė
15 mins
 

Pasigaminkite naminius kruasanus namuose. Perspėju, kad truks ilgai ir bus sunku!

Pamaitins: 8
Ingredientai
  • 270 g 812 klasės miltų
  • 30 g 405 klasės miltų
  • 80 ml šalto vandens
  • 80 ml šalto riebaus pieno
  • 45 g cukraus
  • 30 g sviesto
  • 6 g druskos
  • 9 g šviežių mielių
  • 1/2 šaukštelio medaus
  • Laminavimui 170g 83% rieb. sviesto
Gamybos eiga
  1. Tešlos gaminimas. Sumaišome miltus, cukrų, druską, mieles, medų su šaltu vandeniu ir pienu. Išminkome tešlą, sudedame kambario temperatūros sviestą ir minkome dar 3-4 min.
  2. Iš tešlos suformuoti diską, įvynioti į plėvelę ARBA sudėti į 18x20cm šaldymo maišelį ir tolygiai iškočioti. Padėti į šaldymo kamerą 1 valandai. Po tlaikyti šaldytuve bent 12 val.
  3. Iš kepimo popieriaus suformuoti 20×20 cm vokelį, jame išdėlioti kambario temperatūros sviestą ir tolygiai iškočioti, kad gautųsi kvadratas. Padėti į šaldytuvą.
  4. Sekančią dieną palaikome tešlą kokias 20 min kambario temperatūroje, sviestą apie 10. Sviestas turi tvirtas, bet šiek tiek lankstus, kad nelūžtų.
  5. Ant lengvai miltuoto paviršiaus iš tešlos iškočioti 20x60cm stačiakampį. Per vidurį uždėti lengvai pamiltuotą sviesto kvadratą. Jį užkloti tešla, šiek tiek spustelti.
  6. Iškart daryti 1 turn’ą. Tešlą pasukti 90 laipsnių kampu ir kočioti tik į ilgį iki 60 cm, plotį išlaikant 20 cm. Nuolatos tikrinti, kad tešla neliptų prie stalviršio ir jį lengvai miltuoti.
  7. Nupjauti nelygius tešlos kraštus. Tada paimti už apatinės dalies ir lenkti iki 3/4 viso ilgio. Likusia dalimi užkloti iš viršaus (gausis knygutė). Lengvai įspausti kočėlu, suvynioti į plėvelę, dėti į kamerą 20 min ir 40 min šaldytuvan.
  8. 2 turn’as. Kartoti kočiojimą ir lankstymą bei apipjovimus dar kartą (tešlą pasidedant ant stalviršio kaip knygą ir kočiojant tik į ilgį). Tada šaldymo kamera 20 min ir šaldytuvas 40 min.
  9. 3 turn’as. Kartoti tą patį procesą, tik dėti į kamerą 20 min + 1,5 val į šaldytuvą.
  10. Formavimas. Tešlą kočiojame į ilgį apie 40 cm ir į ploti apie 20-25 cm.
  11. Liniuote atsimatuojame krosanų tešlos trikampius. Apačia – 10 cm, viršus – 5 cm. Supjaustome trikampius. Apatinėje dalyje padarome po nedidelę įpjovą, tešlą ištempiame, viršutinį galą priklijuojame prie stalviršio ir pradedant nuo apatinės dalies susukame krosaną, išdėliojame ant keimo popieriumi išklotos skardos.
  12. Fermentavimas. Į išjungtą orkaitę dedame skardą su krosanais, o ant prkaitėa dugno – indą. Jį pripilame verdančio vandens. Jei turite termometrą – ideali orkaitės temperatūra tarp 26-28 laipsnių. Jei nukrenta žemiau 26 – į indą įpilkite stiklinę karšto vandens, jei pakyla virš 28 – trumpam praverkite orkaitės duris. Fermentuojame 3 valandas. Jei nesinori taip žaisti – fermentuojame tiesiog uždarytoje orkaitėje be vandens, tik krosanai nesigaus tokie geri.
  13. Kuomet iškyla bent dvigubai, patepame kiaušinio plakiniu ir kepame 190 laipsnių prkaitėje 17-20 min.

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

naminiai kruasanai

#reklama #lidlpartnerystė

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.