Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
orkaiteje kepta kalakuto krutinele
  • JAV patiekalai
  • Visi receptai

Kalakuto krūtinėlė orkaitėje

  • 2018-01-25
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Orkaiteje kepta kalakuto krutinele

Savaitgalį užsinorėjome orkaitėje keptos mėsos. Neapsisprendę, ar kepsime kiaulieną, ar vištieną, pagalbos kreipėmes į mamą, kuri davė visai paprastą orkaitėje keptos kalakuto krūtinėlės receptą. Galime pasakyti, kad patarimas buvo labai geras ir skanus. Mėsą valgėme su šviežia duona, garstyčiomis ir spanguolių padažu. Svarbu paminėti, kad šiuo receptu paruošta kepta mėsa gali stovėti šaldytuve 1–2 savaites, tad kalakutienos likučiais dar ir dabar pasimėgaujame karštuose sumuštiniuose ar salotose. Taigi siūlome klausyti mamų!

5 from 4 votes
orkaiteje kepta kalakuto krutinele
Spausdinti
Kalakuto krūtinėle orkaitėje
Pasiruošimas
2 hrs
Kepimo trukmė
2 hrs 15 mins
Ant stalo per
4 hrs 15 mins
 

Šiuo būdu paruošite ypač sultingą kalakuto krūtinėlę, kurią bus galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą.

Pamaitins: 8
Energinė vertė: 130 kcal
Ingredientai
  • 2 L vandens
  • 1-1,5 kg svorio kalakuto krūtinėlė
  • 2 šaukštai druskos
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio arba baziliko
  • 1 šaukštelis paprikos miltelių
Gamybos eiga
  1. Prieš kepimą kalakuto krūtinėlė turi šiek tiek pasisūdyti. Tad į pakankamai didelį indą su šiltu vandeniu, beriame 2 šaukštus druskos ir gerai išmaišome. Maišymui įdedame šiek tiek pastangų, kad druska ištirptų.

  2. Į indą su druskos tirpalu užmerkiame kalakuto krūtinėlę (svarbu, kad ji visa būtų apsemta) ir paliekame šaltai 2 valandoms.

  3. Po dviejų valandų mėsą ištraukiame iš mirkalo ir labai gerai nusausiname.

  4. Tada atskirame inde pasiruošiame prieskonių mišinį: sumaišome alyvuogių aliejų su raudonėliu, paprikos milteliais, druska ir pipirais. Jei norite, galite papildomai įdėti kmynų, česnako ar kitų mėgstamų prieskonių.

  5. Prieskonių ir aliejaus mišiniu ištriname mėsą ir, įdėję į kepimo indą/skardą, kepame 250 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

  6. Praėjus 15 minučių, orkaitę išjungiame, tačiau mėsos jokiu būdų neištraukiame ir neatidarinėjame durelių. Ją paliekame orkaitėje dar 2 valandoms. 

  7. Net ir išjungtoje orkaitėje mėsa nenustos kepti, o po 2 valandų ją jau galima ragauti. 

  8. Iškepusią kalakuto krūtinėlę galima laikyti šaldytuve 7-10 dienų ir valgyti su makaronais, sumuštiniuose, salotose ar kituose patiekaluose.

Daugiau orkaitėje keptų skanumynų rasite čia

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

60 comments
  1. Rima parašė:
    2018-01-25 20:13

    Skaniai atrodo, reiks pabandyti.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-01-28 10:57

      Lauksim atsiliepimų:)

      Atsakyti
  2. Agnė parašė:
    2018-02-25 13:11

    Tuoj šausiu į orkaitę 🙂 Ar uždengti nereikia?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-02-25 15:56

      Mes nedengiame:)

      Atsakyti
  3. Karolina parašė:
    2018-03-19 8:10

    Superinė mėsytė gavosi! Net nesitikėjau, kad bus tokia skani ir sultinga! Ačiū už receptą!:)

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-03-19 19:05

      Mums labai smagu, kad patiko! 🙂

      Atsakyti
  4. Sandra parašė:
    2018-03-25 17:59

    Nerealiai skani krūtinėlė gavosi. Vyras netikėjo, beje kaip ir aš ☺, kad išjungtoj orkaitėj šitaip gali iškept. Ačiū 🌷

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-03-25 19:14

      Ha, super!:D nėra už ką!

      Atsakyti
    2. Gabrielė parašė:
      2018-06-05 22:51

      Tą patį ir aš su saviškiu galvojau- negi iškeps? Iškepė ir labai skani! 🙂

      Atsakyti
      1. Marius parašė:
        2018-06-06 15:19

        Super!:D

        Atsakyti
  5. lina parašė:
    2018-04-11 17:22

    dariau ir likau labai patenkinta. super skonis. minkšta ir sultinga. būtinai padarysiu ir svečiams

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-04-11 21:45

      Labai ačiū už jūsų komentarą! Smagu, kad patiko!:)

      Atsakyti
  6. Kristina parašė:
    2018-06-14 10:01

    Jei nebuciau perskaicius komentaru, tikrai nebandyciau kept, nu nes tikrai netikejau, kad tokiu budu gali iskept toks didelis mesos gabalas:) dziaugiuosi atradusi si recepta ir tikrai rekomenduoju, krutinele gavosi sultinga, skani ir neissilaiko 7 dienu, nes ja suvalgeme per dvi dienas:D

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-06-14 19:01

      Labai ačiū, kad pakomentavote. 🙂 Labai džiaugiamės, kad patiko! Beje, mes ir labai greitai ją suvalgome. 😀

      Atsakyti
  7. Rasa parašė:
    2018-06-17 16:24

    Super, nerealu… Aciu uz recepta, aitriuju pipiru nenaudojau, dejau cesnako, kmynu, IR KT. Svieziu prieskoniu ciobrelio,rozmarino, salavijo, krapu. Nerealu, pirma karta sultinga krutinele😋,dar karta aciu.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-06-18 22:14

      Taip, prieskonius tikrai galima naudoti savo nuožiūra. Kitą kartą pabandykite įdėti šiek tiek cinamono;) Nėra už ką!

      Atsakyti
  8. Indre parašė:
    2018-10-14 16:05

    Tobulai gavosi 🙂 aciu kad pasidalinot !

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-10-15 21:44

      Labai džiaugiamės :))

      Atsakyti
  9. Dale parašė:
    2018-11-05 15:28

    Puikus receptas, pavyko is pirmo karto ! 🙂

    Atsakyti
  10. Ilo parašė:
    2018-11-20 13:48

    Puikus receptas, netikėjau, kad gali iškepti. Rekomenduoju visiems:)

    Atsakyti
  11. Inga parašė:
    2018-11-24 12:06

    Krutinele jau pamerkiau….o jei dar ja ipjauciau ir idaryciau dziovintom slyvom, idomu ar pavyktu?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-11-26 22:46

      Labai gera mintis, manome, kad turėtų pavykti. Būtinai išbandysime, ačiū! 🙂

      Atsakyti
      1. Inga parašė:
        2018-11-27 18:43

        Aciu uz puiku recepta🌷Dariau dvi krutineles gausiai idarytas numirkytom ir nuplikytom dz. slyvomis, gavosi puikiai. Viena valgeme karsta, kita salta. 15 min. kepiau karstu oru ir skrudinimu. Labai vykes receptas…traukiu i savo favoritu sarasa. Kita karta bandysiu su sauleje dziovintais pomidorais, o Kaledu sventei su dziovintais grybais.

        Atsakyti
        1. Marius parašė:
          2018-11-27 23:47

          SUPER! Ačiū labai už slyvų įdaro idėją. Būtinai bandysime šventėms! 🙂

          Atsakyti
  12. Inga parašė:
    2018-11-24 12:12

    Kokia kepimo programa naudoti,?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-11-26 22:45

      Manome nėra didelio skirtumo – ar viršus ir apačia, ar ventiliatorius. Tiesiog naudokite standartinę programą, kurią naudojate kepdama ir kitus patiekalus orkaitėje 🙂

      Atsakyti
      1. Danute parašė:
        2018-12-08 18:00

        Norečiau sužinoti,ar krūtinele,budama 2 val išjungtoje orkaiteje neatšąla.

        Gal reikia vel ijungti ,kad sušiltų.

        Atsakyti
        1. Marius parašė:
          2018-12-09 22:21

          Danute, tikrai neatšąla. Orkaitė labai palengva vėsta, bet temperatūros užtenka, kad mėsa vis dar keptų. Svarbiausia neatidaryti orkaitės ir neišleisti šilumos. Jei įjungsite, mėsa gali perkepti ir nebus tokia sultinga. 🙂

          Atsakyti
  13. Rasa parašė:
    2018-12-16 10:21

    Sveiki,kepimo būdas atrodo absoliučiai neįtikimas, bet pagal komentarus ir feisbuko draugių iš gaspadinės samčio atsiliepimus susidariau ispūdį “vau !” 🙂 taigi žiemos šventėms tikrai ketinu iškepti, juolab kalakuto krūtinė kėpso šaldiklyje ir tik atidarius dureles, vis klausia ” nu, ką su manim darysi, a?” Iki šiol miksėjau, nes kalakuto kepimo patirties jokios.. O va dabar jau tikrai žinau ! Tik klausimas- o jei į maišą kepimo kiščiau- ar nepakenks ? 🙂 Dėkoju ir smagaus švenčių laukimo !

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-12-17 23:20

      Rasa, labai malonu! Na jei jau krūtinėle pradėjo klausinėti “ką su manimi darysi”, tai faktas, kad būtinai reikia kažką pagaminti. 😀 Žinokit neturėtų pakenkti kepant maiše, tik ji nelabai apskrus.:) O sakykite, kodėl norite kepti maiše? Turite kažkokią šaunią kepimo paslaptį?:))

      Atsakyti
  14. Loreta parašė:
    2018-12-30 20:39

    Susigundziau ir as isbandyti jusu recepta. Jeigu kalakuto svoris virs 3kg tai druskos deti apie 4 v s ? Ar vanduo turi buti lb siltas, ne virintas?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-12-30 21:47

      Loreta, taip teisingai. 🙂 vanduo turi būti tiesiog šiltas. Gali būti iš čiaupo, kad druska lengviau tirptų. Karštas neturi būti. 🙂

      Atsakyti
  15. Milita parašė:
    2019-02-28 13:04

    Sveiki. Tikrai labai skanu, tik krutinele man nesigavo itin sultinga. Taciau pas mane kalakuto krutineles kiekis buvo mazesnis – apie 700 g, gal reiketu trumpiau kepti tokiu atveju?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-03-12 20:18

      Milita, taip žinokite šiek tiek trumpiau kepti reiktų;)

      Atsakyti
  16. Aistė parašė:
    2019-04-08 11:52

    Laba diena, o Jūs kepate indukcinėje orkaitėje? ar orkaitės tipas neturi reikšmės… 🤔

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-04-15 20:59

      Aiste, orkaitės tipas neturi reikšmės 🙂

      Atsakyti
  17. Laura parašė:
    2019-12-07 16:23

    Labas vakaras, galbūt atrašysite, krūtinėlė jau orkaitėje, kepa 15 min, greitai išjungsiu. Bet man kyla klausimas ar tikrai pakaks laiko jai iškepti tas dvi valandas toliau?
    Mano orkaitę išjungus, ji aušinasi.
    Jaučiu nepavyks.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-12-12 19:35

      Laura, turi pavykti. Svarbiausia – neatidaryti durelių 🙂

      Atsakyti
  18. Mindaugas parašė:
    2020-01-25 20:22

    Na mėgstu eksperimentuoti o čia man dar nebandytas vaijantas. Manau 100% pavyks , daugeliui pavyko . Dėkui geriem žmonėm kurie dalinasi gardžiom paslaptim 😉👌🏻

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-02-18 18:21

      Žinoma pavyks! 🙂

      Atsakyti
  19. Daiva parašė:
    2020-05-01 10:08

    Super gavosi!

    Atsakyti
  20. Anonimas parašė:
    2020-05-06 14:26

    Super labai skanu!!! Sultinga !!! Ačiū

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-05-06 14:28

      smagu, kad patiko 🙂

      Atsakyti
  21. Judita parašė:
    2020-05-28 14:34

    Ieskojau panasaus recepto, nes nesinori pirkti gatavos. Super gavosi, nors as ja kepiau susukusi i dviguba kepimo popieriu, pirma lapa sudrekinu po kranu apvynioju mesyte, o antra sausa dar karta apsuku taip , kad pirmas neissivyniotu. Suvalgome taip pat greiciau nei per 7 dienas, nes labai puikiai tinka ir ant sumustiniu ir i salotas.
    Dekoju, kad dalintes .:)

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-05-28 14:43

      Labai smagu, kad patiko 🙂

      Atsakyti
  22. Vilma parašė:
    2020-09-05 20:50

    Labai skanu! Aciu uz recepta. Dabar daznai gaminu:)

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-09-07 10:50

      nėra už ką! :))

      Atsakyti
  23. Jolanta parašė:
    2020-12-20 21:48

    Labai puikus receptas ir metodas, ačiūūūū

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-01-19 16:24

      labai smagu, nėra už ką 🙂

      Atsakyti
  24. Rasa parašė:
    2021-06-10 14:50

    Kepiau jau tris kartus. Puikiai pavyko! Tokia sultinga ir skani, kad suvalgome per porą dienų. 😋Kur ten išlaikyti 7-10 dienų!..😆
    Ačiū už gerą receptą!👍👍👍

    Atsakyti
  25. Rasa parašė:
    2021-06-10 14:54

    Kepiau jau tris kartus. Puikiai pavyko! Tokia sultinga ir skani, kad suvalgome per porą dienų. 😋Kur ten išlaikyti 7-10 dienų!..😆
    Ačiū už gerą receptą!👍👍👍

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-09-09 17:45

      ha, nu taip labai gerai slysta ji. 😀 malonu!

      Atsakyti
  26. Jūratė parašė:
    2021-08-26 16:15

    Džiaugiuosi atradusi Jūsų receptų užrašų knygelę. Išbandytas šis receptas. Netikėta, kad toks gabalas mėsos iškeps lyg ir nekepamas 🙂 Krūtinėlė minkšta, sultinga, skani. Wow, bravo, ačiū už receptą. Būtent taip kepsiu dar ne kartą.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-09-09 17:44

      Labai smagu girdėti, kad patiko 🙂

      Atsakyti
  27. Iren parašė:
    2021-10-03 18:01

    Sveiki, tai trumpiau ant 250 ar trumpiau išjungus laikyti? Jei krutinėlė 900g.?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-11-19 19:26

      Orkaitė su laiku atvės, tai galite vistiek 2 valandas. 🙂

      Atsakyti
  28. Jurgita parašė:
    2021-12-25 23:28

    Superine sbentine kalakuto krutinele gavosi, abejoniu tikrai buvo ar tikrai iskeps, bet visa seima ivertino 10 balu, aciu😋

    Atsakyti
  29. Egidijus parašė:
    2021-12-31 16:32

    Kepimo metodas labai pasiteisino su Lild paruošta įdaryta kalakuto krūtinėle. Viskas puikiai!

    Atsakyti
  30. Aušra parašė:
    2022-08-10 11:16

    Visada labai skaniai gaunasi. Prieskoniuodama improvizuoju, o skonis visada mmmm 👌
    Keptą mėsą valgome su salotomis, dedamės ant sumuštinukų, pagardiname su aštriu padažu,o kai ateina savaitgalis tada kepame karštus sumuštinius. Trumpai tariant mėsa ta pati ir jau fantazijos reikalas kaip skanausite. Skanaus visiems.
    Dėkoju už šį paprastą/nepaprastą receptą 🙏🤗

    Atsakyti
  31. Laima parašė:
    2023-08-23 16:52

    Tobulai gaunasi, dabar tik taip kepu ir visiems artimiesiems išliaupsinau šį būdą. Nesudžiūsta, puikiausiai iškepa, sultinga mėsytė. Ačiū!

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Datulių pyragas su ledais
    Datulių pyragas su karameliniu padažu
    • 2018-01-18
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.