Šis patiekalas – naujausias mūsų atradimas. Viskas prasidėjo nuo to, kad užsinorėję kalakutienos ‘kotletų‘ ir nusprendėme šiek tiek paekspermentuoti – viskas gavosi tiesiog nuostabiai. Beje, labai panašūs kukuliai ypač populiarūs Japonijoje, tik dažniausiai gaminami iš kiaulienos arba žuvies. Taip pat patiekiami su lipniu ir saldžiu padažu. Šį kartą mes šiek tiek viską supaprastinome ir pasirinkome sveikesnę mėsą – kalakutieną. Iš esmės kalakutieną renkamės kuomet norime lengvo, neapsunkinančio patiekalo, tad ji čia ypač tiko. Be to, negaminome tokio kaloringo padažo. Žinokite, jo net ir neprireikė – kukuliai iš savęs gavosi labai sultingi!
Norime atkreipti dėmesį, jog šiam patiekalui labai svarbu rinktis kuo liesesnį faršą tam, kad kukuliai nesuplyštų. Jau esame rašę ankščiau apie mūsų patirtį su “Arvi kalakutai” kalakutų krūtinėlių mėsos faršu senesniame recepte. Šį kartą taip pat rinkomės būtent šį produktą dėl lengvo skonio ir nedidelio riebalų kiekio. Galutinis rezultatas gavosi kur kas geriau negu tikėjomės. Kepdama kalakutiena nesukrito, išlaikė struktūrą ir lengvumą, o visi ingredientai puikiai derėjo tarpusavyje bei skoniu labai priminė Aziją. Beje, šiuos kukulius rekomenduojame daryti nedidelius ir valgyti juos su lazdelėmis – štai jums ir egzotiški, bet tikrai nesunkūs ‘kotletai’.
Visiškas wow. Labai skanu, sultinga, kvapnu, o svarbiausia - nesunkiai pagaminama!
- 500 g šviežio kalakutų mėsos faršo (Labai rekomenduojame kalakutų krutinėlių iš "Arvi kalakutai")
- 3 cm dydžio imbierio šaknis
- 2-3 svogūnų laiškai
- 3 česnako skiltelės
- 1 šaukštas sojos padažo
- 1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 1 šaukštas ryžių acto
- 1 šaukštelis cukraus
- žiupsnelis džiovinto čili pipiro
- šiek tiek miltų
- saulėgrąžų aliejaus kepimui
- 100 g ryžių
- 2 šaukštai austrių padažo (nebūtinai)
- šiek tiek šviežios kalendros
Susmulkiname česnaką ir svogūnų laiškus, smulkiai sutarkuojame imbierą. Viską beriame į didelį indą kartu su kalakutienos faršu, sojos padažu, skrudintų sezamų aliejumi (čia būtinai reikia skrudinto, nes jo kvapas tooooks geras!).
Taip pat į mėsos mišinį supilame ryžių actą, cukrų ir beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Viską labai gerai išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kąsnio dydžio kalakutienos kamuoliukus ir išvoliojame juos miltuose.
Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus. Rekomenduojame aliejaus naudoti šiek tiek daugiau - tokiu būdu kalakutienos kukuliai labai gražiai apskrus.
Kukulius kepame 5-7 minutes ant vidutinės kaitros pavartant, kad neprisviltų.
Patiekiame su virtais ryžiais, šviežia kalendra ir svogūnų laiškais. Jei vis dėl to prireiks padažo - siūlome pagardinti trupučiu azijietišku austrių padažu.