Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
kalakutienos kukuliai japoniškai
  • Azijietiški patiekalai
  • Visi receptai

Kalakutienos kukuliai japoniškai

  • 2018-10-11
  • 2 min. skaitymo
Total
7
Shares
7
0
0
0

japoniški kukuliai

Šis patiekalas – naujausias mūsų atradimas. Viskas prasidėjo nuo to, kad užsinorėję kalakutienos ‘kotletų‘ ir nusprendėme šiek tiek paekspermentuoti – viskas gavosi tiesiog nuostabiai. Beje, labai panašūs kukuliai ypač populiarūs Japonijoje, tik dažniausiai gaminami iš kiaulienos arba žuvies. Taip pat patiekiami su lipniu ir saldžiu padažu. Šį kartą mes šiek tiek viską supaprastinome ir pasirinkome sveikesnę mėsą – kalakutieną. Iš esmės kalakutieną renkamės kuomet norime lengvo, neapsunkinančio patiekalo, tad ji čia ypač tiko. Be to, negaminome tokio kaloringo padažo. Žinokite, jo net ir neprireikė – kukuliai iš savęs gavosi labai sultingi!

Norime atkreipti dėmesį, jog šiam patiekalui labai svarbu rinktis kuo liesesnį faršą tam, kad kukuliai nesuplyštų. Jau esame rašę ankščiau apie mūsų patirtį su “Arvi kalakutai” kalakutų krūtinėlių mėsos faršu senesniame recepte. Šį kartą taip pat rinkomės būtent šį produktą dėl lengvo skonio ir nedidelio riebalų kiekio. Galutinis rezultatas gavosi kur kas geriau negu tikėjomės. Kepdama kalakutiena nesukrito, išlaikė struktūrą ir lengvumą, o visi ingredientai puikiai derėjo tarpusavyje bei skoniu labai priminė Aziją. Beje, šiuos kukulius rekomenduojame daryti nedidelius ir valgyti juos su lazdelėmis – štai jums ir egzotiški, bet tikrai nesunkūs ‘kotletai’.

japoniški kukuliai japoniskai

kalakutienos kukuliai japoniškai
Spausdinti
Japoniški kalakutienos kukuliai
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
20 mins
Ant stalo per
30 mins
 

Visiškas wow. Labai skanu, sultinga, kvapnu, o svarbiausia - nesunkiai pagaminama!

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 500 g šviežio kalakutų mėsos faršo (Labai rekomenduojame kalakutų krutinėlių iš "Arvi kalakutai")
  • 3 cm dydžio imbierio šaknis
  • 2-3 svogūnų laiškai
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 1 šaukštas ryžių acto
  • 1 šaukštelis cukraus
  • žiupsnelis džiovinto čili pipiro
  • šiek tiek miltų
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui
  • 100 g ryžių
  • 2 šaukštai austrių padažo (nebūtinai)
  • šiek tiek šviežios kalendros
Gamybos eiga
  1. Susmulkiname česnaką ir svogūnų laiškus, smulkiai sutarkuojame imbierą. Viską beriame į didelį indą kartu su kalakutienos faršu, sojos padažu, skrudintų sezamų aliejumi (čia būtinai reikia skrudinto, nes jo kvapas tooooks geras!). 

  2. Taip pat į mėsos mišinį supilame ryžių actą, cukrų ir beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Viską labai gerai išmaišome.

  3. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kąsnio dydžio kalakutienos kamuoliukus ir išvoliojame juos miltuose.

  4. Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus. Rekomenduojame aliejaus naudoti šiek tiek daugiau - tokiu būdu kalakutienos kukuliai labai gražiai apskrus.

  5. Kukulius kepame 5-7 minutes ant vidutinės kaitros pavartant, kad neprisviltų. 

  6. Patiekiame su virtais ryžiais, šviežia kalendra ir svogūnų laiškais. Jei vis dėl to prireiks padažo - siūlome pagardinti trupučiu azijietišku austrių padažu.

Total
7
Shares
Share 7
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.