Jei teko bandyti garsųjį ir šiuo metu toliau populiarėjantį “cacio e pepe” (makaronai su juodais pipirais ir sūriu), garantuoju, kad šis patiekalas iš saulėtojo Neapolio jums taip pat patiks.
Iš esmės tai yra labai panašus patiekalas, tik šiame pirmuoju smuiku griežia pakepinti česnakai, šviežios petražolės ir čiek tiek čili. Iškarto perspėju – tikrai nereikia baimintis dėl blogo burnos kvapo pavalgius šių spagečių. Kadangi česnaką pjaustome labai plonai, jis sukepa ir tiesiog nebetenka aitrumo. O patiekalas tikrai įspūdingas ir ypač tinka greitiems savaitgalio pietums, nes gamyba užtrunka 15 minučių.
Labai paprastas, bet tikrai neprastas makaronų patiekalas. Tradicinis receptas!
- 200 g spagečių
- 7 skiltelės česnako
- 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis džiovinto čili (rekomenduoju skiedreles)
- 1/2 citrinos
- šviežių petražolių
Užverdame vandenį, kuriame virsime makaronus ir gausiai pasūdome. Suberiame spagečius ir verdame vadovaudamiesi pakelio instrukcijomis (apie 8 minutes).
Į keptuvę pilame alyvuogių aliejų ir kaitiname ant vidutinės kaitros kol įkaista.
Česnaką supjaustome labai plonais griežinėliais ir suberiame į įkaitusį aliejų. Maišome kelias minutes kol lengvai paruduoja. Tuomet suberiame džiovintą čilį ir pakepame dar 1 minutę ir nuimame keptuvę nuo kaitros.
Į keptuvę su česnakais suverčiame nukoštus spagečius, pilame 50 ml vandens, kuriame virė makaronai, beriame smulkintas petražoles, šiek tiek druskos ir pipirų bei spaudžiame citrinos sultis. Keptuvę gražiname ant kaitros ir viską kepame nuolat maišydami 2-3 minutes kol padažas sutirštėja.