Lęšiai – baltymų ir geležies šaltinis. Juose baltymų yra daugiau nei mėsoje, jie priskiriami ekologiškiems produktams, kadangi savyje nekaupia toksinių medžiagų. Kokosų pienas – kupinas vitaminų ir mineralų, kokose esantys riebalai yra naudingi jūsų sveikatai. Ši lešių sriuba su kokosų pienu ne tik sveika ir naudinga jums, ji taip pat lengvai paruošiama, o skonis… Tiesiog sunku net apsakyti, todėl reikia paragauti patiems.
Jums reikės (3-4 porcijoms)
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- 1 nedielio svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 arb. šaukštelio smulkinto kumino;
- 0,5 arb. šaukštelio kario prieskonių;
- 0,5 arb. šaukštelio džiovinto čiobrelio;
- 0,5 arb. šaukštelio smulkinto cinamono;
- 1,2 l verdančio vandens;
- 1 daržovių/vištienos sultinio kubelio (žinoma, galima išsivirti ir naminio sultinio);
- 200g žaliųjų lęšių;
- 0,5 skardinės kokosų pieno;
- druskos, pipirų pagal skonį;
- šviežios kalendros patiekimui (nebūtina).
Gaminimo eiga
Galime iš karto užsikaisti arbatinuką su 1,2 l vandens, jei nenaudosim savo gaminto naminio sultinio.
Į puodą, kuriame virs lęšių sriubą, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir kaitiname ant vidutinės ugnies. Šiam įkaitus, dedame smulkintą svogūną ir česnaką, šiek tiek juos pakepame. Tada dedame prieskonius: kuminą, karį, čiobrelį, cinamoną ir viską kepame dar apie minutę, nuolat maišydami. Pilame verdantį vandenį iš arbatinuko ir ranka sutrupiname sultinio kubelį, palaukiame, kol viskas pradeda virti ir tada beriame lęšius, pamaišome. Viską paliekame virti 35 min. ant nedidelės ugnies, kartas nuo karto pamaišydami.
Praėjus 35 minutėms lešiai turėtų būti išvirę, tad juos nukeliame nuo ugnies. Į darbą pasitelkiame rankinį trintuvą (blenderį) ir patriname sriubą iki norimo tirštumo (mums patinka, kai lieka šiek tiek lešių, bet sriuba būna tirštesne, tad uztenka vos kelių prasukimų su blenderiu puode). Kai sriuba tampa norimo tirštumo, įmaišome pusę skardinės kokosų pieno (beje, prieš atidarydami skardinę, ją gerai supurtykit, kad išsimaišytų kokoso pieno dalys, nes nuo stovėjimo jos susisluoksniuoja), pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.
Patiekiame su šviežia smulkinta kalendra ir šlakeliu likusio kokosų pieno iš skardinės.
Skanaus!