Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Lęšių sriuba su kokosų pienu
  • Indiški patiekalai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Lęšių sriuba su kokosų pienu

  • 2016-04-14
  • 2 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

Lęšių sriuba su kokosų pienu

Lęšiai – baltymų ir geležies šaltinis. Juose baltymų yra daugiau nei mėsoje, jie priskiriami ekologiškiems produktams, kadangi savyje nekaupia toksinių medžiagų. Kokosų pienas – kupinas vitaminų ir mineralų, kokose esantys riebalai yra naudingi jūsų sveikatai. Ši lešių sriuba su kokosų pienu ne tik sveika ir naudinga jums, ji taip pat lengvai paruošiama, o skonis… Tiesiog sunku net apsakyti, todėl reikia paragauti patiems.

Jums reikės (3-4 porcijoms)

  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedielio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 arb. šaukštelio smulkinto kumino;
  • 0,5  arb. šaukštelio kario prieskonių;
  • 0,5  arb. šaukštelio džiovinto čiobrelio;
  • 0,5  arb. šaukštelio smulkinto cinamono;
  • 1,2 l verdančio vandens;
  • 1 daržovių/vištienos sultinio kubelio (žinoma, galima išsivirti ir naminio sultinio);
  • 200g žaliųjų lęšių;
  • 0,5 skardinės kokosų pieno;
  • druskos, pipirų pagal skonį;
  • šviežios kalendros patiekimui (nebūtina).

Gaminimo eiga

Galime iš karto užsikaisti arbatinuką su 1,2 l vandens, jei nenaudosim savo gaminto naminio sultinio.

Į puodą, kuriame virs lęšių sriubą, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir kaitiname ant vidutinės ugnies. Šiam įkaitus, dedame smulkintą svogūną ir česnaką, šiek tiek juos pakepame. Tada dedame prieskonius: kuminą, karį, čiobrelį, cinamoną ir viską kepame dar apie minutę, nuolat maišydami. Pilame verdantį vandenį iš arbatinuko ir ranka sutrupiname sultinio kubelį, palaukiame, kol viskas pradeda virti ir tada beriame lęšius, pamaišome. Viską paliekame virti 35 min. ant nedidelės ugnies, kartas nuo karto pamaišydami.

Praėjus 35 minutėms lešiai turėtų būti išvirę, tad juos nukeliame nuo ugnies. Į darbą pasitelkiame rankinį trintuvą (blenderį) ir patriname sriubą iki norimo tirštumo (mums patinka, kai lieka šiek tiek lešių, bet sriuba būna tirštesne, tad uztenka vos kelių prasukimų su blenderiu puode). Kai sriuba tampa norimo tirštumo, įmaišome pusę skardinės kokosų pieno (beje, prieš atidarydami skardinę, ją gerai supurtykit, kad išsimaišytų kokoso pieno dalys, nes nuo stovėjimo jos susisluoksniuoja), pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.

Patiekiame su šviežia smulkinta kalendra ir šlakeliu likusio kokosų pieno iš skardinės.

Skanaus!

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • patiekalai su kokosų pienu
  • receptai su lęšiais
  • sriuba
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.