“New York Club” – tikra amerikietiška klasika ir vienas iš ikoniškiausių sumuštinių pasaulyje. Tai yra nesudėtingai paruošiamas užkandis ar patiekalas, kuris dažnai būna patiekiamas baruose ar viešbučiose.
Pagrindinis šio dviaukščio sumuštinio išskirtinumas – 3 riekelės skrudintos sumuštinių duonos, perteptos majonezu (beje, šiame recepte naudojau naminį majonezą, kurį pagaminau pats), kartu su pjaustyta kepta vištiena, salota, pomidoru ir skrudinta šonine. Toks sumuštinis pjaustomas būtinai trikampiukais, kurie persmeigiami smeigtuku, kad būtų patogu valgyti. Na, patiekalas tikrai nesudėtingas, tačiau ypatingai skanus ir labai greitai paruošiamas. Gamindamas šį ir kitus panašius receptus, kuriuose vos keli ingredientai, asmeniškai aš, vadovaujuosi viena taisykle – rinktis kuo kokybiškesnius ingredientus. Būtent čia rekomenduoju naudoti prinokusius, kambario temperatūros pomidorus (kad pasijaustų jų tikras skonis) ir tuo labiau labai kokybiškas rūkytos šoninės juosteles. Būtent šios savaitės “LIDL” asortimente surasta storai pjaustyta amerikietiško stiliaus šoninė buvo pagrindinė priežastis, kodėl sugalvojau pasigaminti šį patiekalą. Esant galimybei visada renkuosi storiau pjaustytą šoninę, kadangi tokia šoninė išlieka mėsinga, jaučiamas jos skonis, bet tuo pačiu iš išorės tampa traški. Beje, taip, žinau, kad kiaulienos šoninė nėra labai sveika, tačiau aš manau, kad su saiku viskas galima, o kaip manote jūs?
Tobulo skonio sumuštinis, pagardintas naminiu majonezo, skrudinta šonine ir kepta vištiena.
- 6 riekelės forminės duonos
- 6 juostelės šaltai rūkytos šoninės
- 1 pomidoras
- šiek tiek icebergo salotos
- 1 vištienos krūtinėlė
- 2 šakelės šviežio čiobrelio
- 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelė česnako
- 1 šaukštas sviesto
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 1 kiaušinio trynys
- 1 šaukštelis dižono garstyčių
- 1 šaukštas vyno acto
- 80 ml alyvuogių aliejaus
- Keptuvėje, ant vidutinės kaitros, apkepame rūkytos šoninės juosteles, kol tampa traškios. Kuomet iškepa, ištraukiame iš keptuvės ir sudedame ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
- Vištos krūtinėlę apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Keptuvę, kurioje prieš tai kepėme šoninę įkaitiname iki šiek tiek aukštesnės negu vidutinės temperatūros ir apskrudiname vištieną iš abiejų pusių (po 1-2 min).
- Apkepusią krūtinėlę dedame į kepimo indą, kartu su česnako skiltele, šviežiu čiobreliu ir sviestu. Indą pašauname į 190 laipsnių orkaitę 15 minučių. Beje, jei turime tinkamą keptuvę, vištieną galima kepti orkaitėje ir joje.
- Iškepusią krūtinėlę ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame pailsėti kelias minutes. Tuomet supjaustome plonomis juostelėmis.
- Atskirame inde pasigaminame naminį majonezą. Atskiriame kiaušinio trynį nuo baltymo. Trynį plakimo šluotele sumaišome su dižono garstyčiomis ir vyno actu. Tuomet plakant, labai lėtai supilame alyvuogių aliejų. Plakimas užtrunka apie 3-5 minutes. Galiausiai majonezą pagardiname druska ir pipirais.
- Paskrudiname duonos riekeles ir ant visų iš jų užtepame naminio majonezo.
- Galiausiai statome sumuštinį. Ant apatinės, majonezu išteptos riekelės dedame kelis lapu icebergo saloto, kelis plonus pomidoro griežinėlius ir pjaustytą vištienos krūtinėlę. Tuomet uždengiame kita majonezu ištepta ir paskrudinta duonos riekele ant kurios taip pat dedame šiek tiek salotos, pomidoro ir skrudintos šoninės. Galiausiai uždengiame trečia duonos riekele, sumuštinį persmeigiame smeigtukų, supjaustome į trikampius ir patiekiame su salotomis ar bulvių traškučiais.
#reklama