Prisipažinsiu – esu labai nuodėmingas ir tikrai nevengiu saldumynų. Sausainius irgi labai mėgstu, valgau juos dažnai tad parduotuvių lentynose jau esu atsirinkęs savo favoritus. Bet šitie naminiai sausainiai perspjovė visus ragautus, buvo tikrai kažkas naujo ir neragauto! Privalote juos
Amerikietiški sausainiai su šokoladu ir degintu sviestu
Pasiruošimas
30 mins
Kepimo trukmė
15 mins
Labai nuodemingi, bet labai skanūs sausainukai.
Pamaitins: 20
Ingredientai
- 280 g miltų universalūs, 550D klasės
- 225 g sviesto
- 3/4 šaukštelio maistinės sodos
- 1 šaukštelis druskos
- 140 g tamsaus cukraus
- 100 g balto cukraus
- 2 kiaušiniai
- 100 g juodo šokolado
Gamybos eiga
- Puode ant aukštos kaitros ištirpiname sviestą ir verdame 10-15 min, kol paruduoja ir pradeda stipriai putoti. Leidžiame jam atvėsti.
- Išplakame kiaušinius su baltu cukrumi iki vientisos masės.
- Į kiaušinius supilame rudą cukrų ir pravėsusį degintą sviestą, viską išmaišome.
- Suberiame miltus, sodą, druską ir smulkintą šokoladą. Viską išmaišome.
- Tešlą palaikome šaldytuve per naktį.
- Kabiname po 1-2 šaukštus tešlos ir išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame didelius tarpus, kad nesuliptų – aš vienu metu kepu 9 sausainius.
- Kepame 165 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Kuomet iškepa, apibarstome jūros druska ir leidžiame pravėsti.
Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/